Τοπικά

Μείωση 60% στις διακομιδές περιστατικών από το ΕΚΑΒ λόγω της παραμονής των πολιτών στα σπίτια τους

Μείωση μέχρι και 60% καταγράφεται στα περιστατικά που διακομίζονται από το ΕΚΑΒ Βόλου το τελευταίο δεκαήμερο στο Νοσοκομείο, εξέλιξη που αποδίδεται στην παραμονή πολλών πολιτών στο σπίτι λόγω των μέτρων για τη μη διάδοση του κορωνοϊού.

Ειδικά μετά και την προχθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας, οι διακομιδές αναμένεται να είναι ακόμη λιγότερες.
Όλο και λιγότερο ηχούν πλέον οι σειρήνες από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην πόλη και η γενικότερη ηρεμία που παρουσιάζεται, με αφορμή τα μέτρα περιορισμού κατά του κορωνοϊού, έχουν επιδράσει και στην εκδήλωση των τροχαίων ατυχημάτων, ακόμη και στα αναπνευστικά ή καρδιολογικά περιστατικά.
Είναι ίσως και μία από τις ελάχιστες θετικές συνέπειες της πρωτοφανούς κατάστασης, που βιώνουμε.
Ο κόσμος μένοντας σπίτι σχεδόν όλο το 24ωρο, περιορίζει και τους κινδύνους για την υγεία του. Ακόμη και, όσοι κυκλοφορούν για να πάνε στις δουλειές ή σε κάποιες άλλες έκτακτες καταστάσεις, είναι πιο προσεκτικοί και γενικώς η πόλη έχει αποκτήσει πιο αργούς ρυθμούς, σαν να έχουν μετατραπεί οι καθημερινές σε μια κλασική Κυριακή.

«Το τελευταίο δεκαήμερο, από τότε δηλαδή που εφαρμόστηκαν πολλά μέτρα κατά του κορωνοϊού, διαπιστώνουμε στην περιοχή της Μαγνησίας μια μείωση στις διακομιδές περιστατικών, που αγγίζει ακόμη και το 60%», τονίζουν αρμόδιοι από το ΕΚΑΒ και συμπληρώνουν πως «ο μεγαλύτερος όγκος περιστατικών που εξυπηρετούμε, αφορούν εξιτήρια ασθενών από το Νοσοκομείο, ώστε να μην παραμένουν περισσότερο απ’ όσο επιβάλλεται στις κλινικές αυτή την περίοδο, με τον κίνδυνο του ιού, καθώς βέβαια και κάποια έκτακτα περιστατικά. Έχουν μειωθεί σημαντικά τα αναπνευστικά και τα καρδιολογικά περιστατικά, ίσως και γιατί ο κόσμος παραμένει σπίτι του, προφυλάσσεται, έχει χαλαρώσει τους ρυθμούς έντασης στη εργασία και ευρύτερα στην καθημερινότητά του. Ακόμη και τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, με αναβολές στις πληρωμές φόρων και εισφορών και τα βοηθήματα με συγκεκριμένα ποσά, ίσως να έχουν χαλαρώσει κάπως τους πολίτες από το άγχος. Βέβαια από την άλλη, υπάρχουν και ομάδες πληθυσμού, με την αγωνία της επόμενης μέρας, αν και τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού θα τις βιώσουμε ως περιστατικά μετά από κάποιους μήνες».

Επίσης έχουν μειωθεί αρκετά και τα τροχαία ατυχήματα, που συνοδεύονται από μικρούς ή σοβαρότερους τραυματισμούς των οδηγών και επιβατών και πρέπει να διακομίσουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Όπως αναφέρθηκε από τους αρμόδιους του ΕΚΑΒ, «εκεί που πριν λίγο καιρό διακομίζαμε κάθε εβδομάδα στο Νοσοκομείο Βόλου ακόμη και δέκα τραυματίες από τροχαία ατυχήματα, πλέον αυτά έχουν ελαχιστοποιηθεί. Ενδεικτικά την προηγούμενη εβδομάδα διακομίσαμε μόλις έναν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το