Τοπικά

Μείωση 20% στην κατανάλωση βενζίνης λόγω εκτίναξης τιμών

Η κατανάλωση στη βενζίνη μειώνεται συνεχώς και αγγίζει πλέον το 20% σε σχέση με το διάστημα πριν τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρουν οι βενζινοπώλες, καθώς οι τιμές βρίσκονται…στα ύψη και είναι δύσκολο για τους οδηγούς να διαχειριστούν όλο αυτό το κόστος.
Μάλιστα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης βρίσκεται πλέον κοντά στα 2,50 ευρώ το λίτρο στη χερσαία Μαγνησία, ενώ στα νησιά η κατάσταση έχει «ξεφύγει» αγγίζοντας κατά μέσο όρο το 2,70
Η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων κ. Βάσω Κοντοχρήστου δήλωσε μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» πως «μέχρι πριν μερικούς μήνες κάποιος έβαζε 20 ευρώ την εβδομάδα για να καλύψει τις ανάγκες του και είχε δεκατέσσερα λίτρα στο ρεζερβουάρ, ενώ τώρα με την τιμή κοντά στα 2,5 ευρώ το λίτρο, στα 20 ευρώ θα έχει 8 λίτρα. Για να διαθέτει πάλι τα δεκατέσσερα λίτρα και να καλύπτει τις εβδομαδιαίες ανάγκες του, αντί για 20 ευρώ, θα πρέπει να ξοδέψει 30 ευρώ.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο χερσαίο τμήμα του νομού βρίσκεται κοντά στα 2,50 ευρώ έχοντας σημειώσει ρεκόρ.
Το πετρέλαιο κίνησης βρίσκεται γύρω στα 2.05 ευρώ το λίτρο και το υγραέριο γύρω στο 1, 20 ευρώ το λίτρο. Όλες οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
«Δεν βλέπουμε μια παρέμβαση από την κυβέρνηση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τις τιμές» είπε η κ. Κοντοχρήστου και συμπλήρωσε πως «Και δεν μιλάμε για το φυσικό αέριο, όπου είμαστε πολύ εξαρτώμενοι από τη Ρωσία, αλλά για τα υγρά καύσιμα για τα οποία διαθέτουμε και άλλες πηγές τροφοδοσίας όπως είναι τα αραβικά εμιράτα, το Ιράν, η Λιβύη κα άλλες χώρες.
Για πάνω από τρεις μήνες η τιμή στη βενζίνη δεν έχει πέσει κάτω από τα δύο ευρώ το λίτρο. Και τείνει να γίνει συνήθεια. Για ένα διάστημα η τιμή είχε σταθεροποιηθεί μεταξύ 2-2,10 ευρώ το λίτρο, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνεται πάλι, κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί».
Και υπάρχει κόσμος που έχει μετακινήσεις τις οποίες δεν μπορεί να γλιτώσει, όπως για να μεταβεί στην εργασία του ή να μετακινήσει τα παιδιά του στις διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες. Με αυτές τις τιμές δεν υπάρχει κατανάλωση και δεν ξέρω τι καλοκαίρι θα έχουμε. Με ποια ρευστότητα θα μετακινηθεί. Η μείωση της κατανάλωσης είναι ήδη στο 20%».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το