Τοπικά

Μειωμένη η κίνηση την Κυριακή στην εμπορική αγορά του Βόλου εν μέσω εκπτώσεων

Ανοικτά ήταν χθες τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη, στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκίνησαν την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 του μηνός.
Τα καταστήματα άνοιξαν στις 11 το πρωί και έκλεισαν αργά το μεσημέρι. Η αγορά σημείωσε τη μεγαλύτερη κίνηση καταναλωτών μεταξύ 12 με 2.30 το μεσημέρι.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος «μπορεί ο κόσμος να κατέβηκε μια βόλτα στην αγορά λόγω και της καλοκαιρίας, ωστόσο η κατανάλωση ήταν περιορισμένη και μάλλον χαμηλότερη από πέρυσι. Επίσης άνοιξαν αρκετά εμπορικά αναμένοντας κάποια κίνηση λόγω και των εκπτώσεων που είναι σε εξέλιξη, αλλά και πάλι η αίσθηση είναι πως πέρυσι είχαν ανοίξει περισσότεροι συνάδελφοι τις επιχειρήσεις τους».

Αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις είπε πως «τα ποσοστά κινούνται κατά μέσο όρο από 15-30%. Σε γενικές γραμμές οι εκπτώσεις ξεκίνησαν λίγο «μουδιασμένα», καθώς την Παρασκευή ο καιρός ήταν βροχερός και ο κόσμος δεν κινήθηκε ιδιαίτερα στην αγορά. Πιο ξεκάθαρη εικόνα θα μπορούμε να έχουμε στα μέσα της εβδομάδας».
Πάντως ο απολογισμός από το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου είναι αρνητικός ως προς τους τζίρους των καταστημάτων. «Ήταν ένα πολύ άσχημο δίμηνο που δεν το περιμέναμε σε τόσο μεγάλο βαθμό, καθώς το καλοκαίρι είχε δείξει ότι κάτι πήγαινε να αλλάξει στην αγορά και υπήρχαν κάποια σημάδια αισιοδοξίας. Γενικότερα, όμως, το 2019 είναι το χειρότερο έτος για την εμπορική αγορά στα δέκα χρόνια της κρίσης. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς στον Βόλο, αλλά και συνάδελφοι από άλλες πόλεις» τόνισε ο κ. Οντόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε πως «από συζητήσεις που κάναμε με πολλά μέλη του συλλόγου μας για τα αίτια της πτώσης του τζίρου στο πρώτο δίμηνο του Φθινοπώρου, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έπαιξαν μεγάλο ρόλο αφενός η ρύθμιση με τις 120 δόσεις, όπου πολλοί εντάχθηκαν δίνοντας και προκαταβολές, αφετέρου ξεκίνησε η τακτοποίηση οφειλών προς τη ΔΕΗ, η οποία απέστειλε ειδοποιητήρια προς τους οφειλέτες για να αρχίσουν να εξοφλούν. Σε αυτά τα δύο στοιχεία, αν προσθέσουμε τις πληρωμές φόρων εισοδήματος και για τα ακίνητα και σε συνδυασμό με τις αγορές για σχολικά είδη και εξωσχολικές δραστηριότητες που ξεκίνησαν τα παιδιά, τότε μπορούμε να δούμε τις αιτίες. Εμείς θεωρούμε ότι μακροοικονομικά το κλίμα αλλάζει, αλλά για να αποτυπωθεί αυτή η κατάσταση και στην πραγματική οικονομία, θα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλία: Φόβοι για κατάρρευση του κεκλιμένου πύργου της Μπολόνια – Σχέδιο διάσωσης ύψους 4 εκατ. ευρώ

Ένας μεσαιωνικός πύργος στην ιταλική πόλη της Μπολόνια, σφραγίστηκε λόγω φόβων ότι μπορεί να καταρρεύσει.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο: Πότε θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους – Τι λέει η Κεραμέως

Για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου που θα ισχύει από τις επόμενες εκλογές - αρκεί…

2 Δεκεμβρίου 2023

Πήλιο: Σοβαρός τραυματισμός 35χρονου σε κυνήγι

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε σήμερα ένας 35χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σε κυνήγι αγριογούρουνων στο Πήλιο. Σύμφωνα…

2 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανία: Γυναίκα βρήκε μέσα σε παλτό ταυτότητα Κινέζου κρατούμενου

Μία ταυτότητα που ανήκε σε Κινέζο κρατούμενο βρήκε γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία αγόρασε…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τζέιμι Φοξ: Η γυναίκα που τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση θέλει η ταυτότητά της να παραμείνει κρυφή

Η γυναίκα που μήνυσε τον Τζέιμι Φοξ για μια υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση το 2015 ζήτησε…

2 Δεκεμβρίου 2023

90χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη στην Αμαλιάδα

Μια 16χρονη μαθήτρια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αμαλιάδα στην οδό Βύρωνος από έναν 90χρονο.…

2 Δεκεμβρίου 2023