Τοπικά

Μειωμένες οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας τον Ιούνιο – Προβληματισμός στους επαγγελματίες του τουρισμού 

Μείωση μέχρι και 50% εμφανίζουν τον φετινό Ιούνιο σε σχέση με τον περυσινό οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας με τον προβληματισμό στους ξενοδόχους να είναι διάχυτος. Μάλιστα ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος τα μέχρι στιγμής δεδομένα που υπάρχουν, παρουσιάζουν μια υποτονική εικόνα.
Η προεκλογική περίοδος που είναι παρατεταμένη, καθώς άρχισε από αρχές Απριλίου και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιουλίου, επιδρά αρνητικά στην πορεία των κρατήσεων για τα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας. Και δεν είναι μόνο οι Έλληνες τουρίστες που συγκρατούνται, καθώς φοβούνται μια πολιτική αβεβαιότητα, αλλά και οι ξένοι.

Την περίοδο αυτή στη χερσαία Μαγνήσια κάνουν τις διακοπές τους τουρίστες από τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ευρώπη και κάποιες άλλες χώρες, αλλά, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, που μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» του σταθμού 9,86, «σε σχέση με πέρυσι η προσέλευση των τουριστών είναι πιο περιορισμένη. Θα κάναμε την εκτίμηση πως από πέρυσι οι κρατήσεις είναι μειωμένες μέχρι και 50%. Και αυτό επηρεάζει και την πορεία των προσλήψεων υπαλλήλων, καθώς οι ξενοδόχοι κινούνται συγκρατημένα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η προεκλογική περίοδος που διέρχεται η χώρα, επιδρά αρνητικά στην τουριστική κίνηση. Οι Έλληνες τουρίστες εκτιμώντας τη γενικότερη αβεβαιότητα και ότι από μια εκλογική αναμέτρηση πολλά, ενδεχομένως, μπορούν να αλλάξουν, διστάζουν να ταξιδέψουν και να κινηθούν. Γι’ αυτό και έχουμε μειωμένες κρατήσεις από πέρυσι. Μάλιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τα πράγματα μέχρι στιγμής δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι κρατήσεις κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις. Βέβαια περιμένουμε να δούμε μέχρι τέλος της εβδομάδας τι θα γίνει τελικά. Πάντως η εκλογική περίοδος επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό».

Ο ίδιος ρωτήθηκε και για τη μείωση του ΦΠΑ λέγοντας πως οι συνέπειες δεν έχουν ακουμπήσει ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία της περιοχής, όπου δεν υπάρχουν τα all inclusive, τα οποία θα είχαν περισσότερα οφέλη.
Σχετικά με τις τιμές στα ξενοδοχεία είπε πως αυτές παραμένουν σταθερές από το 2010 και παρά τις αυξήσεις στους φόρους, τις εισφορές, την ενέργεια, δεν έχουν αυξηθεί.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το