Τοπικά

Μειωμένες έως 85% οι αφίξεις τουριστών φέτος στην Σκιάθο σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο 

Μεγάλη μείωση σε σχέση με πέρυσι γνωρίζει η τουριστική δραστηριότητα στη Σκιάθο, με τις αφίξεις τουριστών να είναι μειωμένες από πέρυσι ακόμη και ποσοστό 85%.
Ξενοδόχοι, επαγγελματίες της εστίασης και γενικότερα επαγγελματίες που εμπλέκονται με τον τουρισμό, βρίσκονται σε δυσχερή θέση με την αγωνία για την οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεών τους να κτυπά κόκκινο και την ανάγκη στήριξης από την πολιτεία να θεωρείται κάτι περισσότερο από αναγκαία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Ευσταθίου μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» ανέφερε πως «στο νησί έχει ανοίξει περίπου το 50% των ξενοδοχείων, αλλά οι πληρότητες κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα για τον Ιούλιο οι πληρότητες διαμορφώνονται γύρω στο 20-25%. Θα λέγαμε πως σε σχέση με πέρυσι οι αφίξεις τουριστών είναι μειωμένες μέχρι και 85%».
Δυστυχώς ώθηση δεν έχει δοθεί ακόμη και από τους Βρετανούς τουρίστες. «Στην πρώτη εβδομάδα από τότε που ξεκίνησαν οι πτήσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, δεν έχουν έρθει στο νησί πάνω από 600 Βρετανοί τουρίστες» επισήμανε ο ίδιος.
Επίσης δεν καταγράφεται κάποια τόνωση και από τους Έλληνες τουρίστες, όπως αρχικά υπολόγιζε το υπουργείο Τουρισμού.
«Δυστυχώς οι πληρότητες αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία είναι πιο χαμηλές και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις μας» είπε ο κ. Ευσταθίου.
Οι ελπίδες πλέον στρέφονται για τον Αύγουστο, χωρίς όμως και πάλι κάτι να θεωρείται βέβαιο…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το