Τοπικά

Μεϊκόπουλος: Στην απ’ έξω το Νοσοκομείο Βόλου με 180.000€, όταν Χαλκίδα και Λαμία θα λάβουν 650.000€ και 500.000€

Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και της συστηματικής υποβάθμισης του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου με υπογραφή του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) εδώ και πάνω από ένα χρόνο και παρά την πανδημία, φέρνει και πάλι στη Βουλή με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, η 5η Υ.ΠΕ. πρόσφατα αποφάσισε ότι για την κάλυψη των δαπανών υγειονομικού υλικού εν μέσω πανδημίας το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο θα λάβει το πενιχρό ποσό των 15.500 ευρώ. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αναθεώρησης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου από τη Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. η οποία πριν περίπου ένα χρόνο αποφάσισε να δώσει στο Αχιλλοπούλειο μόνο 180.000 ευρώ από τα 1,1 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά ζητήσει.

«Σε συνέχεια της ακατανόητης πρακτικής που συνεχίζει να αφήνει το Νοσοκομείο του Βόλου «στην απ’ έξω», η νέα απόφαση της 5ης Υ.ΠΕ. για αύξηση των πιστώσεων των νοσοκομείων, δίνει 650.000€ στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, 500.000€ στο Νοσοκομείο της Λαμίας και μόλις 180.000€ στο Νοσοκομείο του Βόλου», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σημειώνοντας ότι το Αχιλλοπούλειο συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου παραπάνω από τα άλλα δύο νοσοκομεία.
Σύμφωνα με το Βουλευτή, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε δρομολογήσει για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο αύξηση του τακτικού προϋπολογισμού κατά 600.000 ευρώ, έγκριση της αύξησης του Οργανισμού του νοσοκομείου από 400 σε 460 κλίνες, προγραμματισμό 16 προσλήψεων μόνιμων γιατρών ΕΣΥ, επαναπροκήρυξη των 6 άγονων θέσεων του αυτόνομου ΤΕΠ, πρόσληψη 12 ατόμων απολύτως αναγκαίο προσωπικό.

«Όλα αυτά πριν την έλευση της πανδημίας και την ακόλουθη αύξηση των υγειονομικών αναγκών που επιβάλλουν την άμεση θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας με προσωπικό και υγειονομικό εξοπλισμό», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει άμεσα για ποιο λόγο εδώ και ένα χρόνο επιλέγει να υποχρηματοδοτεί το Νοσοκομείο Βόλου, βάζοντας “φρένο” στη δυναμική τροχιά αναβάθμισης στην οποία είχε τεθεί από τις πρωτοβουλίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το