Τοπικά

Μεϊκόπουλος σε Κοντοζαμάνη: «Στο Βόλο μας έχετε πολιτικά & υγειονομικά γραμμένους»

Εκτός πραγματικότητας σε σχέση με το τι συμβαίνει εν μέσω πανδημίας στο δημόσιο Νοσοκομείο του Βόλου φάνηκε να είναι ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας χθες, 28.09.2020, στη Βουλή, στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου σχετικά με την ανάγκη άμεσης προμήθειας του Αχιλλοπούλειου με μοριακό αναλυτή για τη διενέργεια τεστ Covid-19.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τοποθέτησή του υπογραμμίζοντας ότι μέχρι και σήμερα που διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο δε διαθέτει μοριακό αναλυτή, με αποτέλεσμα τα δεκάδες τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιούνται καθημερινά από το Νοσοκομείο να στέλνονται για ανάλυση στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, καθυστερώντας τουλάχιστον 24 ώρες και προκαλώντας δυσλειτουργία τόσο στον ομαλό προγραμματισμό του Νοσοκομείου, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών. «Πολλοί συμπολίτες μου αναγκάζονται να καταφύγουν στη λύση των ιδιωτικών κλινικών πληρώνοντας 120 ευρώ», τόνισε ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και την απαράδεκτη πρόσφατη Απόφαση του Υπουργείου, που εν μέσω πανδημίας κατανέμει μόλις 2 γιατρούς στο Νοσοκομείο του Βόλου . «Είναι δυνατόν όταν γνωρίζετε την υποστελέχωση που υπάρχει στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο να κατανέμετε δύο ειδικευμένους γιατρούς τη στιγμή που η Λαμία λαμβάνει 11, η Χαλκίδα 12, τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας 8;», αναρωτήθηκε δηκτικά ο Βουλευτής.

«Θολή» εικόνα φάνηκε να έχει ο Υφυπουργός απαντώντας στον Βουλευτή, καθώς καμία καθυστέρηση και καμία ανεπάρκεια δεν εντόπισε αναφορικά με τα τεστ Covid στη Μαγνησία. Σε ένα κρεσέντο ασαφειών και ανακριβειών ο κ. Κοντοζαμάνης ούτε λίγο ούτε πολύ, ταύτισε τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ με τα προληπτικά τεστ που πραγματοποιούνται κατ’ επιταγή υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Όσον αφορά το θέμα το μοριακού αναλυτή, ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι το Νοσοκομείο ζήτησε και θα λάβει μοριακό αναλυτή με τα απαραίτητα αντιδραστήρια, παραλείποντας, ωστόσο, να αναφέρει ότι η χρηματοδότηση που έλαβε από την 5η ΥΠΕ για τη λειτουργία τους είναι μόλις 20.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι ο μοριακός αναλυτής θα καλύψει τη διενέργεια τεστ για το πολύ 20 ημέρες!!!!

Συνεχίζοντας να εμπαίζει την κοινωνία της Μαγνησίας, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι οι 2 θέσεις ειδικευμένων ιατρών που κατανεμήθηκαν στο Αχιλλοπούλειο με την πρόσφατη Απόφαση, είναι επαρκείς καθώς άλλα νοσοκομεία είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Προφανώς για τον κ. Κοντοζαμάνη ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο που από τις 160 οργανικές θέσεις έχει καλυμμένες μόνο τις 92 εν μέσω πανδημίας δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη…
Ο Βουλευτής, ακούγοντας τα παραπάνω, απάντησε πως για το Υπουργείο και την 5η ΥΠΕ, η υπόθεση της διαμόρφωσης της δημόσιας υγείας στη Μαγνησία είναι περισσότερο υπόθεση πολιτικών γραφείων Βουλευτών της Συμπολίτευσης παρά της πολιτείας.

«Στο θέμα του μοριακού αναλυτή επιλέξατε ξεκάθαρα τη φθηνότερη λύση», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καθώς η αλήθεια είναι ότι από το 2010 και έπειτα κανένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο δεν προμηθεύεται τον μοριακό αναλυτή, αλλά προκηρύσσει διαγωνισμό και ανάλογα το κόστος που προκύπτει, καλύπτεται από την εκάστοτε ΥΠΕ.
Αμφισβητώντας ευθέως την αξιολόγηση των αναγκών που κάνει το Υπουργείο, ο Βουλευτής σημείωσε ότι ενώ ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί οι 14 γιατροί της προηγούμενης προκήρυξης, ενώ δεν έχουμε καταλήξει πώς θα προμηθευτεί μοριακό αναλυτή το Αχιλλοπούλειο και αν τελικά προμηθευτεί η λειτουργία του θα είναι για 20 ημέρες, ενόψει χειμώνα, ενώ το Αχιλλοπούλειο με το 40% των οργανικών του θέσεων ακάλυπτων λαμβάνει 2 γιατρούς, το Υπουργείο θεωρεί ότι η Μαγνησία είναι υγειονομικά «εντάξει».

«Πολιτικά και υγειονομικά μας έχετε.. γραμμένους», δήλωσε κλείνοντας τη δευτερολογία του ο κ. Μεϊκόπουλος.

https://www.youtube.com/watch?v=V6RuUIGaGNs&authuser=1

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το