Τοπικά

Μεϊκόπουλος: “20 μέρες χωρίς δωρεάν φάρμακα οι κάτοικοι της Αγριάς – Έτσι ενισχύει την υγεία η ΝΔ”

Σε δήλωσή του για τα προβλήματα στη συνταγογράφηση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αγριάς λόγω υποστελέχωσης της Τοπικής Μονάδας Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Μεϊκόπουλος, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Οι «βαρυσήμαντες» δηλώσεις των τοπικών βουλευτών της συμπολίτευσης για το πόσο έχει στηριχθεί η δημόσια υγεία στη Μαγνησία διαψεύδονται για ακόμη μια φορά από την ίδια την πραγματικότητα.
Εδώ και 20 μέρες, οι κάτοικοι της Αγριάς δεν έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους, καθώς η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) της περιοχής είναι σημαντικά υποστελεχωμένη με μόνο 2 αποσπασμένους ιατρούς να εξυπηρετούν κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, στην ΤΟΜΥ αρχικά υπηρετούσαν 4 ιατροί αποσπασμένοι από άλλες δομές. Το τελευταίο 6μηνο ωστόσο, εν μέσω της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας, η μόνη δομή δημόσιας υγείας στην περιοχή έχει μείνει με μόνο 2 ιατρούς, καθώς οι άλλοι 2 μετακινήθηκαν για να εξυπηρετήσουν ανάγκες σε άλλες δομές.
Οι εναπομείναντες 2 ιατροί δεν παραμένουν μόνιμα στη δομή, αλλά μετακινούνται με τη σειρά τους καλύπτοντας ανάγκες και σε άλλες δομές, με αποτέλεσμα τα ραντεβού των κατοίκων για συνταγογράφηση να καθυστερούν για πάνω από 20 ημέρες!

Οι κάτοικοι της Αγριάς που έχουν άμεση ανάγκη για τη λήψη των φαρμάκων αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς για τη συνταγογράφησή τους, επιβαρυνόμενοι με σημαντικό οικονομικό κόστος, καθώς πολλοί από αυτούς χρειάζονται ακριβά φάρμακα κάθε μήνα.
Εν μέσω πανδημίας Covid και αυξημένων υγειονομικών αναγκών, σε μια περιοχή με πάνω από 15.000 μόνιμους κατοίκους, η μόνη δημόσια υγειονομική δομή παραμένει πλήρως υποστεχωμένη με αποτέλεσμα ήδη από τα μέσα Μαΐου να έχουν εξαντληθεί τα ραντεβού για συνταγογράφηση όλου του μήνα!
Άραγε αυτή είναι η ιδέα της κυβέρνησης για τη στήριξη της δημόσιας υγείας στη Μαγνησία;
Παρά τις «αγωνιώδεις» προσπάθειες των εκπροσώπων της να αποδείξουν το αντίθετο, η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει να στηρίξει, να ενισχύσει και να στελεχώσει επαρκώς τις δομές δημόσια υγείας στη Μαγνησία.

Η μόνη πραγματικότητα που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας αλλά και οι πολίτες είναι μία: όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας οι υγειονομικές δομές της Μαγνησίας στηρίχθηκαν χάρη στον κόπο και την αυτοθυσία των εργαζομένων, τη στιγμή που η κυβέρνηση περιορίστηκε στο ρόλο του απλού παρατηρητή και του «χειροκροτητή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το