Τοπικά

Μεϊκόπουλος:«Να ληφθούν υπόψη οι προειδοποιήσεις του ΙΣΜ για τις υπερβάσεις ρύπων στον αέρα του Βόλου»

Για τα πολύ αυξημένα επίπεδα των αιωρούμενων μικροσωματιδίων pm 2,5 στην πόλη του Βόλου που ξεπερνούν σταθερά και καθημερινά τα ανώτατα όρια που ορίζει η Πολιτεία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖΑ. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος διαβιβάζοντας ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Τα μικροσωματίδια pm 2,5 έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβή για τη δημόσια υγεία τόσο από την διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, όσο και από τη μελέτη Γουργουλιάνη/Σαχαρίδη που αφορά συγκεκριμένα την πόλη του Βόλου.

Όπως ανέφερε ο Αλ.Μεϊκόπουλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για άλλη μια φορά προειδοποιεί για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Βόλο και τις επιπτώσεις αυτής, και καλεί την Κυβέρνηση, το Δήμο και την Περιφέρεια να λάβει άμεσα μέτρα που θα προστατεύσουν τη δημόσια υγεία στην πόλη μας.
«Η υπέρβαση των ορίων σε παρατεταμένη χρονική περίοδο που κορυφώνεται από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο έχει άμεση επίδραση στην υγεία των Βολιωτών που βλέπουν και οσμίζονται το πρόβλημα» τόνισε.

Στα μέτρα που προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος είναι η άμεση εγκατάσταση νέων σταθμών μέτρησης, περιλαμβανομένων και αυτών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όλου του φάσματος της αέριας ρύπανσης σε ικανό αριθμό σημείων στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και γύρω από τις βιομηχανίες της περιοχής, η realtime 24ωρη καταγραφή και προβολή των αποτελεσμάτων των μετρήσεων σε οθόνες σε διάφορα σημεία της πόλης για την ενημέρωση των πολιτών, καθώς και παροχή κινήτρων και η οικονομική ενίσχυση πολιτών του Βόλου για τη χρήση λιγότερο ρυπογόνων μέσων θέρμανσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το