Τοπικά

Μεϊκόπουλος: Να δώσει εξηγήσεις ο υπουργός Υγείας για τον παραγκωνισμό των ΑμεΑ από τους εμβολιασμούς

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» επισκέφθηκε στις 17/02/2021 ο Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ώστε να ενημερωθεί για προβλήματα που αφορούν τους τυφλούς, αλλά και γενικότερα τα άτομα με αναπηρία της Μαγνησίας. Στη συνάντηση εκ μέρους του Σωματείου συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Παρασκευάς Λάμπρος, η Αντιπρόεδρος κ. Περσεφώνη Πετρά και ο Ταμίας κ. Αλεξάνογλου Σταμάτης.

Πυρήνα της συζήτησης αποτέλεσε όπως ήταν λογικό το χάος που έχει δημιουργηθεί στη διαδικασία των εμβολιασμών στην περιοχή, με τους εκπροσώπους του Σωματείου να αναφέρουν ότι τα προβλήματα στην μετακίνηση για τον εμβολιασμό των ΑμεΑ και των τυφλών ειδικότερα είναι πολλά, καθώς οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να μεταβούν στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής και Βελεστίνου, με πρόσθετη και αχρείαστη ταλαιπωρία των ίδιων και των οικείων τους, καθώς τα μόνο τα εν λόγω εμβολιαστικά κέντρα είναι διαθέσιμα για το Νομό Μαγνησίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι σε πρόσφατη παρέμβασή του, είχε στηλιτεύσει το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως μέριμνα από την κυβέρνηση για τον τρόπο εμβολιασμού των ατόμων με βαριά αναπηρία και κινητικά προβλήματα, τα οποία εξαιτίας της κατάστασής τους, δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

«Εδώ και δύο εβδομάδες, η μόνη υγειονομική δομή στη Μαγνησία με διαθέσιμες ημέρες και ώρες για τον εμβολισμό των πολιτών είναι το ΚΥ Αργαλαστής, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Βόλου και το ΚΥ Βόλου, που είναι και οι μόνες δομές που εξυπηρετούν τον εμβολιασμό εντός του αστικού ιστού», τόνισε ο Βουλευτής, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους ότι για τον παραγκωνισμό των ΑμεΑ σε σχέση με τους εμβολιασμούς, αλλά και για τον ανεπαρκή εμβολιαστικό σχεδιασμό στη Μαγνησία, θα απαιτήσει εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας στην επερχόμενη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που έχει καταθέσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το