Τοπικά

Μεϊκόπουλος:«Καθυστερήσεις & μπαλάκι ευθυνών στην αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου Αλυκών»

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των υποδομών στο παραλιακό μέτωπο των Αλυκών πέντε μήνες μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγνησία. Πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής καταγγέλλουν «μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ των αρμόδιων Υπηρεσιών. «Οι Αλυκές Βόλου ήταν από τις περιοχές που χτυπήθηκαν με σφοδρότητα από τις πρωτοφανείς πλημμύρες. Σήμερα, πέντε μήνες μετά, το παραλιακό μέτωπο θυμίζει ακόμα εικόνα καταστροφής. Δικαιολογημένα αγανακτισμένοι πολίτες και επαγγελματίες καταγγέλλουν εμπαιγμό από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, καθώς όταν απευθύνθηκαν στη Δημοτική Αρχή για την επίσπευση των αποκαταστάσεων παραπέμφθηκαν στην Κτηματική Υπηρεσία (ως αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών) λόγω δικαιοδοσίας επί του αιγιαλού. Η Κτηματική Υπηρεσία με τη σειρά της απάντησε πως δεν διαθέτει μηχανήματα για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου των Αλυκών «πετώντας το γάντι» στο Δήμο για τη ευθύνη της αποκατάστασης», ανέφερε ο Βουλευτής.
Στην Ερώτηση του κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών να αποσαφηνίσουν τις αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων φορέων και να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση των υποδομών της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής παρατηρούνται καθιζήσεις. Πρόκειται για συνολική έκταση 300 μέτρων, ενώ ακριβώς στο σημείο που ξεκινάει η παραλία έχει δημιουργηθεί μία τεράστια καθίζηση σε βάθος περίπου 2,5 μέτρων. Η κατάσταση πέρα του ότι δημιουργεί ενεργό κίνδυνο για πεζούς, αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα για την επισκεψιμότητα στην περιοχή.
Ο Βουλευτής ανέφερε: «Οι Αλυκές διαχρονικά συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών από όλη τη Μαγνησία και την υπόλοιπη Ελλάδα. Σύντομα ακολουθούν τα τριήμερα του Μαρτίου αλλά και η επίσημη έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν, όπου οι επαγγελματίες της περιοχής προσδοκούν να τονώσουν το εισόδημά τους. Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει πολιτική υπευθυνότητα και να προχωρήσει σε αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και άμεση αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου των Αλυκών με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Το μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο – Είμαι ζωντανή, ντροπή που θέλησαν να με παρουσιάσουν προ του τέλους

H Ζωζώ Σαπουντζάκη θέλησε να στείλει ένα μήνυμα από το νοσοκομείο, με αφορμή τα δημοσιεύματα…

21 Φεβρουαρίου 2024

Αναστολή αποχής μελών του Δ.Σ.Β. από δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου και υποθέσεις Νομικής Βοήθειας

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, κατά την συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2024, έχοντας υπόψη την…

21 Φεβρουαρίου 2024

Μεγάλος Αδελφός σε πολυεθνικές με τη βοήθεια του ΑΙ: Πώς παρακολουθούν τους εργαζόμενους

Συζητήσεις έχουν ξεκινήσει αναφορικά με την παρακολούθηση εργαζομένων σε διάφορες εταιρείες με τη βοήθεια της…

21 Φεβρουαρίου 2024

POS-Ταμειακές: «Βροχή» τα προειδοποιητικά email για διασύνδεση, εν αναμονή των νέων voucher

Μπορεί να καθυστερεί ο νέος κύκλος των Voucher για τη αναβάθμιση ταμειακών μηχανών και την…

21 Φεβρουαρίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες παιδιά με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής

Τη χρόνια πληγή των παιδιών που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής…

21 Φεβρουαρίου 2024

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για μια θέση στον τελικό Κυπέλλου

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βγαίνει σήμερα. Ο Παναθηναϊκός «συγκρούεται» με…

21 Φεβρουαρίου 2024