Τοπικά

Μεϊκόπουλος: Αντιφάσεις και ψέματα – Ο Χρυσοχοϊδης παραδέχτηκε την αστυνομική βία στο Βόλο που δεν είδε ο Οικονόμου

Ο Βουλευτής Α. Μεϊκόπουλος στις  26.06.2020 συζήτησε στη Βουλή την Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά “με τη χρήση εκτεταμένης και αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 13.06.2020 για το ζήτημα της αέριας ρύπανσης στην περιοχή”. Από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσήλθε για να απαντήσει ο Υφυπουργός κ. Λευτέρης Οικονόμου.

Ανάμεσα στα περιστατικά που επεσήμανε κατά τη συζήτηση ήταν και αυτό του ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικές δυνάμεις που συμμετείχε σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου την Κυριακή 14 Ιουνίου.

“Ρώτησα μάλιστα τον Υφυπουργό αν τιμά την Ελληνική Αστυνομία η εικόνα ενός νεαρού να σέρνεται, να ξυλοκοπείται και να βασανίζεται από τους άνδρες της.

Ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη αστυνομικής βίας και αναφερόμενος στον περιστατικό με το Βασίλη Μάγγο απάντησε ότι: «η βίαιη και απειλητική του συμπεριφορά οδήγησε τους αστυνομικούς να τον προσαγάγουν, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος».

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, μάλιστα, υπογράμμισε εμφατικά ότι έως και τις 19 Ιουνίου ουδεμία περίπτωση τραυματισμού πολίτη αναφέρθηκε στις οικείες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ή στο ΕΚΑΒ

Στη σημερινή του εμφάνιση σε τηλεοπτικό κανάλι, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης μίλησε για «περιστατικό αστυνομικής βίας που συνέβη πριν από 30 ημέρες» παίρνοντας διαφορετική θέση από τον κ. Οικονόμου που με περίσσια βεβαιότητα «δεν είδε» αστυνομική βία και χαρακτήρισε τα στοιχεία που παρέθεσα ανακριβή.

Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει χάσει την ψυχραιμία της και βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και έτσι επιχείρησε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών”, δήλωσε ο βουλευτής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το