Τοπικά

Μεϊκόπουλος: Αναγκαίο το Συμβουλευτικό Κέντρο στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας

Να λειτουργήσει άμεσα στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου Συμβουλευτικό Κέντρο, για να μπορούν επιτέλους να έχουν οι ενδιαφερόμενες γυναίκες της περιοχής τη δυνατότητα άμεσης και εξειδικευμένης πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης και φροντίδας, ζήτησε με Ερώτησή του από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, υπό την εποπτεία του Υπουργείου λειτουργούν πανελλαδικά Συμβουλευτικά Κέντρα, που έχουν ως αρμοδιότητα να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε θέματα ισότητας των φύλων, αντιμετώπισης της βίας και πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών, κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης, παραπομπής των γυναικών που απευθύνονται σε αυτά σε ξενώνες φιλοξενίας, ενώ υλοποιούν δράσεις για την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά των γυναικών.

Στο Δήμο Βόλου, λειτουργεί ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υποστηρίζεται η δομή από το αντίστοιχο Συμβουλευτικό Κέντρο. Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες της περιοχής που χρήζουν συμβουλευτικής ή άλλης βοήθειας αναγκάζονται να απευθύνονται είτε στη ΓΡΑΜΜΗ SOS 15900, είτε στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Λάρισας.

«Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στον Ξενώνα, ενημερώθηκα πως μέχρι σήμερα οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που εργάζονται στη δομή είναι αυτοί που προσπαθούν κάθε φορά να επικοινωνούν με άλλα Συμβουλευτικά Κέντρα, πράγμα δυσλειτουργικό, που δεν βοηθάει στην αμεσότητα της παροχής εξειδικευμένης βοήθειας στις γυναίκες που το χρειάζονται», τόνισε ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε πως η λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Βόλου ήταν και στις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Η καταγεγραμμένη αύξηση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών τους τελευταίους μήνες τόσο πανελλαδικά όσο και στη Μαγνησία, κάνει πιο επιτακτική παρά ποτέ την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών δομών που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου και την έμπρακτη αρωγή και διευκόλυνση των θυμάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το