Τοπικά

Μεϊκόπουλος: Αναγκαία η συνέχιση του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας

Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ζητώντας τη συνέχιση του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με το νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις & διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2020, η κυβέρνηση μείωσε τις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ υποστηρίζοντας ότι έτσι θα μπει «ζεστό χρήμα» στις τσέπες των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε επεσήμανε ότι το όφελος από το μείωση αυτή θα είναι ανεπαίσθητο, αλλά το κόστος μοιραίο, καθώς θα δημιουργήσει τρύπα στα έσοδα του ΟΑΕΔ και θα υπονομεύσει τα προγράμματά του για ανέργους και εργαζομένους.

Έτσι κι έγινε αφού περίπου 36.000 θέσεις εργασίας μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας σε υπηρεσίες των Δήμων (υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας, συντήρηση κοινοχρήστων χώρων), της Περιφέρειας κλπ, θα χαθούν, καθώς ο ΟΑΕΔ δεν προτίθεται ούτε να εκδώσει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας το 2021 ούτε να παρατείνει το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, βάσει της πρόσκλησης 4/2020 του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το οποίο προσελήφθησαν με 8μηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και συναφείς φορείς 36.500 εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τον προσεχή Μάϊο, και θα έρθουν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

«Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση με τις πολιτικές της επιλογές παρόπλισε τον ΟΑΕΔ και βάζει φρένο στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας που βοηθάει ουσιαστικά τους ανέργους και βελτιώνει την παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών από τις δημόσιες υπηρεσίες και τους ΟΤΑ» σημείωσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το