Τοπικά

Μεϊκόπουλος: 24 ώρες στο σκοτάδι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος εν έτει 2021

Στο σκοτάδι παραμένουν από χθες το απόγευμα Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος, με τους κατοίκους των νησιών να περνούν τραγικές και αδιανόητες στιγμές. Τα νησιά των Βορείων Σποράδων είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της πτώσης δέντρων που προκάλεσε η κακοκαιρία και στις τρείς γραμμές μέσης τάσης που τροφοδοτούν το ρεύμα και στα τρία νησιά.
Σε επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος με τους Δημάρχους και των τριών νησιών, ενημερώθηκε πως κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς η αποκατάσταση δεν αναμένεται να υπάρξει πριν τις σημερινές απογευματινές ώρες, ίσως και αργότερα.
Οι υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, τα σχολεία δεν θα ανοίξουν, ενώ ήδη εμφανίζονται θέματα με τη θέρμανση, με εμπορεύματα που χρειάζονται ψύξη, δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ σημαντικό θέμα προκύπτει με τις υγειονομικές δομές των νησιών, καθώς τα Κέντρα Υγείας και το Περιφερειακό Ιατρείο αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη συνέχεια επικοινώνησε με την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ Κεντρικής Ελλάδας, καθώς και με το τοπικό παράρτημα αναφέροντας στους εκπροσώπους την κρισιμότητα της κατάστασης. Οι εκπρόσωποι τον ενημέρωσαν ότι καταβάλουν προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση.
«Είναι αδιανόητο σε μία ευρωπαϊκή χώρα, το 2021 στην πρώτη κακοκαιρία να μένουν τρία νησιά με πολλούς κατοίκους χωρίς ρεύμα για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο», τόνισε ο Βουλευτής, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί ένας σχεδιασμός πρόληψης ακραίων καιρικών φαινομένων να «τινάζεται στον αέρα» επειδή εδώ και χρόνια δεν έχει προβλεφθεί η δημιουργία ζώνης περιμετρικά του χερσαίου τμήματος του δικτύου, καλώντας την Πολιτεία να προσανατολιστεί στην άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το