Τοπικά

Α. Μεϊκόπουλος για τα προβλήματα Μονάδων Τεχνητού Νεφρού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας αναφορικά με τα κενά σε νεφρολόγους αλλά και σε γιατρούς ειδικοτήτων που παρατηρούνται σε διάφορα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ και την έλλειψη μηχανημάτων, διαβιβάζει στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μεϊκόπουλος, το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού πολλών Νοσοκομείων της Θεσσαλίας εξαιτίας των ελλείψεων σε νεφρολόγους αλλά και της παλαιότητας των μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι αιμοκαθαρόμενοι που ανά 2 μέρες περνούν τον Γολγοθά τους. Η κατάσταση αυτή προκαλεί δυσλειτουργίες, με τελευταία αυτήν που δημιουργήθηκε με την μετακίνηση νεφρολόγου γιατρού από το Νοσοκομείου Βόλου στο Νοσοκομείο Λάμιας λόγω έλλειψης γιατρού στην εκεί Μ.Τ. Νεφρού. Το πρόβλημα οξύνεται λόγω των ελλείψεων γιατρών ειδικοτήτων στο ΠΕΔΥ Βόλου, αφού από 70 που υπήρχαν πριν 2 χρόνια, σήμερα έχουν μείνει μόνο 29, με συνέπεια οι ασθενείς να αναγκάζονται να επιβαρύνονται με το κόστος της παροχής ιδιωτικών ιατρικών υπηρεσιών.

“Επειδή η ως άνω περιγραφόμενη κρίσιμη κατάσταση έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς, η ζωή των οποίων εξαρτάται απολύτως από την ανά 48 ώρες αιμοκάθαρσή τους σε κατάλληλη και επαρκώς επανδρωμένη με ιατρικό προσωπικό Μ.Τ. Νεφρού κι επειδή η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αποτελεί βασικό κοινωνικό δικαίωμα, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει ουσιαστικά την παρούσα αναφορά”.

Απαντήσεις στο θέμα προσπάθησε να δώσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Καραμπάτσας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το