Κόσμος

Μεγιστάνας αγόρασε μια θέση πάρκινγκ για σχεδόν ένα εκατομμύριο

Το Χονγκ Κονγκ γνωρίζει μια επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας του έπειτα από πέντε και πλέον μήνες κρίσης, αλλά αυτό δεν εμπόδισε έναν επιχειρηματία να πληρώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια για μια θέση στάθμευσης.
Το κολοσσιαίο ποσό καταβλήθηκε από τον Τζόνι Τσεούνγκ Σουν-γι, ο οποίος πλήρωσε τριάντα φορές τον μέσο ετήσιο μισθό στο Χονγκ Κονγκ για να αγοράσει τη θέση πάρκινγκ.
Η θέση στάθμευσης βρίσκεται μέσα στο The Centre, τον πέμπτο ψηλότερο ουρανοξύστη της πόλης και πωλήθηκε αντί 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ, δηλαδή 970.000 δολάρια ΗΠΑ (περίπου 872.000 ευρώ).

«Πολλοί ιδιοκτήτες του The Centre εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα ή σε άλλους τομείς με μεγάλη ανάπτυξη. Για τους μεγιστάνες αυτούς, μια τέτοια αγορά δεν είναι σημαντική σε σχέση με την αξία των ορόφων με γραφεία που διαθέτουν», δήλωσε στο Bloomberg ο Στάνλεϊ Πουν, γενικός διευθυντής της Centaline Commercial.
Ωστόσο, από πολλούς η αγορά αυτή θεωρήθηκε τουλάχιστον προκλητική καθώς υπογραμμίζει τις βαθιές οικονομικές ανισότητες στις τάξεις της κοινωνίας του Χονγκ Κονγκ – όπου ένας κάτοικος στους πέντε ζει κάτω από το όριο της φτώχειας – και προκάλεσε ακόμα περισσότερο τον οργή των διαδηλωτών, που βρίκονται στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ εδώ και 5 μήνες.
Η γενικευμένη οργή πρωτοεκδηλώθηκε τον Ιούνιο όταν ένα νομοσχέδιο πρότεινε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, το οποίο έχει ήδη αποσυρθεί, αλλά αναζωπυρώθηκε από το ολοένα βαθύτερο χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων και φτωχότερων πολιτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το