Τοπικά

Μεγαλύτερη τιμή για εκτάσεις που απαλλοτριώθηκαν ζητεί ο Δήμος Αλμυρού

Τον καθορισμό μεγαλύτερης τιμής από το ελληνικό Δημόσιο ως αποζημίωση για τις απαλλοτριωθείσες εκτάσεις του, στο πλαίσιο κατασκευής της λιμνοδεξαμενής, ζητεί ο Δήμος Αλμυρού, με προτάσεις που κατέθεσε πληρεξούσιος δικηγόρος του στο Μονομελές Εφετείο Λάρισας. Να αναφερθεί ότι οι απαλλοτριωμένες ιδιοκτησίες του Δήμου Αλμυρού έχουν συνολικό εμβαδό 46.284τ.μ., ενώ το ελληνικό Δημόσιο έχει από την πλευρά του ζητήσει να καθοριστεί ως προσωρινή τιμή μονάδας αποζημίωσης το ποσό των 1,52 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Ξηριά έχουν απαλλοτριωθεί με βάση τον κτηματολογικό πίνακα, τέσσερις ιδιοκτησίες, εμβαδού αντίστοιχα 31.942τ.μ., 7.320τ.μ., 2937τ.μ. και 4.085τ.μ. Ο Δήμος Αλμυρού εκτός από το υποχρεωτικό της παράστασης στις δίκες που το ελληνικό Δημόσιο θα διεξάγει, δικαιούται να υποβάλλει ανταίτηση και να ζητήσει να καθορισθεί μεγαλύτερη τιμή, από την αιτούμενη από το ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης είναι υποχρεωτικό, προκειμένου να εισπράξει αποζημίωση που τελικά θα καθοριστεί, να καταθέσει αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, με αίτημα την αναγνώρισή του ως δικαιούχου αποζημιώσεως. «Προχωρήσαμε στον ορισμό ενός έμπειρου πληρεξούσιου δικηγόρου, ο οποίος θα μπορέσει να ανταπεξέλθει υπέρ του δέοντος για τα συμφέροντα του Δήμου, καθώς η διαδικασία προβλέπεται να είναι μακροχρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκος. Να αναφερθεί ότι σχετική ομόφωνη απόφαση για τον ορισμό του πληρεξούσιου δικηγόρου έχει λάβει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το