Τοπικά

Μεγαλώνει η «οικογένεια» της Λέσχης Αφήγησης Βόλου

Για πέμπτη φορά συναντήθηκαν χθες οι φίλοι της Λέσχης Αφήγησης Βόλου στον χώρο της Wonderschool. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του έτους η οποία επισφραγίστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε η αφήγηση ιστοριών από διάφορα μέλη της Λέσχης που εντυπωσίασε τους ακροατές.
Ο υπεύθυνος της Λέσχης Νίκος Βαραλής δήλωσε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για να συμμετέχει. «Σκοπός της δημιουργίας της δεν είναι μόνο να λέμε παραμύθια, αλλά για να βρισκόμαστε μεταξύ μας. Το σημαντικότερο στην αφήγηση δεν είναι ο αφηγητής αλλά αυτός που ακούει. Αν δεν υπάρχει ο ακροατής, τότε οι ιστορίες δεν ταξιδεύουν» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Λέσχη αριθμοί πλέον 50 μέλη
Πρόθεση των διοργανωτών της Λέσχης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς, μέσα στον οποίο θα γίνονται αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν.

Επίσης, οι διοργανωτές θέλουν να δώσουν την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν στοχεύοντας κυρίως σε παραδοσιακά παραμύθια ή μύθους μνημεία της προφορικής παράδοσης όλων των λαών του κόσμου.
Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις της Λέσχης γίνονται την τελευταία Τετάρτη, κάθε μήνα.
Όσοι θέλουν να αφηγηθούν, μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο της Λέσχης κ. Νίκο Βαραλή στην ηλεκτρονική διεύθυνση nikosvaralis@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6995772993.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το