Τοπικά

Μεγαλώνει η «οικογένεια» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στον Βόλο

Ενημέρωση, πρόληψη, ευαισθητοποίηση. Αυτοί είναι οι τρεις κατευθύνσεις που ακολουθεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στον Βόλο, τα μέλη της οποίας συναντήθηκαν χθες στο ξενοδοχείο Κυψέλη για να ενημερώσουν τους νέους εθελοντές για τη δράση της.

Η Αντικαρκινική Εταιρεία, παράρτημα των Αθηνών, δραστηριοποιείται χρόνια στον Βόλο. «Θέλουμε ανθρώπους κοντά μας που θα συμμετέχουν και θα βοηθήσουν για να ενημερώνουμε τους πολίτες του Βόλου σχετικά με τις διάφορες βλαβερές καταστάσεις, που μπορεί να είναι νοσηρές για τον οργανισμό και να προκαλούν τη νόσο του καρκίνου» τόνισε η χειρουργός οδοντίατρος και πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας στην πόλη κ. Ευαγγελία Αποστολάκη.

Στις δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας περιλαμβάνεται η αντικαπνιστική εκστρατεία και η ενημέρωση ιδιαίτερα των παιδιών, όπως επίσης και η ενημέρωση για τις διάφορες μορφές καρκίνου και τα αίτια που τις προκαλούν.

«Οι δράσεις μας έχουν σκοπό να προστατεύσουν τους ανθρώπους και να αλλάξουν τις συνήθειές τους, ώστε να καταφύγουν σε πιο υγιή τρόπο ζωής, όπως η άσκηση» σημείωσε.

Η Αντικαρκινική Εταιρεία αριθμεί στον Βόλο 110 μέλη και στόχος του Δ.Σ. είναι να αυξηθούν οι εθελοντές.

«Οι εθελοντές πρέπει να έχουν καλή διάθεση και χρόνο. Μέσα από την προσωπικότητά τους θα βοηθήσουν. Η Αντικαρκινική Εταιρεία είναι ανοιχτή σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, χρώματος ή κοινωνικής θέσης, όπως και ο καρκίνος» πρόσθεσε η κ. Αποστολάκη.

Όποιος επιθυμεί να γίνει εθελοντής μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία της Αντικαρκινικής Εταιρείας, στην οδό Γκλαβάνη 11 με Δημητριάδος. Παράλληλα, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, διοργανώνει ημερίδα στο Forum με θέμα την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το