Τοπικά

Μεγάλο ενδιαφέρον για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Λογιστική και Ελεγκτική” – Στους 46 ανέρχονται οι φοιτητές

Η μεταφορά πολλών εργασιών από τις Εφορίες στα λογιστικά γραφεία έχει οδηγήσει σε άνθηση το επάγγελμα του λογιστή, με αποτέλεσμα πολλοί απόφοιτοι σχετικών σχολών να στρέφονται στα λογιστικά γραφεία για εργασία.
Παράλληλα δεν σταματά η τάση για εμβάθυνση των γνώσεων. Γι’ αυτό και είναι έντονο το ενδιαφέρον για φοίτηση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Λογιστική και Ελεγκτική»
του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Φέτος οι εισαχθέντες στο μεταπτυχιακό ανήλθαν στους 46, ενώ ίδιος αριθμός ήταν και τις δύο προηγούμενες χρονιές.
«Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές προέρχονται από διάφορες κατευθύνσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους προέρχεται από τα λογιστικά γραφεία, καθώς το επάγγελμα του λογιστή έχει αποκτήσει μια νέα δυναμική από την μεταφορά αρμοδιοτήτων και εργασιών από τις ΔΟΥ, ενώ ορισμένοι είναι και ελεγκτές» τόνισε ο πρόεδρος του μεταπτυχιακού προγράμματος και Καθηγητής κ. Γιώργος Ιατρικής.

Τα μαθήματα διεξάγονται Σαββατοκύριακο καθώς οι περισσότεροι εργάζονται και μάλιστα σε περιοχές εκτός Μαγνησίας, ακόμη και Θεσσαλίας.

Ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στο μεταπτυχιακό τελέστηκε από τον μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο ο οποίος τόνισε πως «ερχόμαστε σε επαφή με ένα εκλεκτό επιστημονικού επιπέδου ακροατήριο που μορφώνεται από εξαιρετικούς καθηγητές. Πρόκειται για μεταπτυχιακούς φοιτητές με ιδιαίτερη αγάπη για αυτό που κάνουν. Τους ευχόμαστε να έχουν ένα καλό μέλλον. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σοβαρούς επιστήμονες και κυρίως να μείνουν στην χώρα μας».
Μάλιστα σχολιάζοντας το γεγονός πως υπάρχουν και ιερείς που έκαναν μεταπτυχιακό στα οικονομικά, δήλωσε πως «το να επιμορφώνεται κανείς στην ζωή του και να γίνεται καλός διαχειριστής πραγμάτων που του εμπιστεύονται οι συνάνθρωποί του, είναι πολύ σημαντικό. Η καλή διαχείριση σήμερα απαιτεί καλή τέχνη».
Το μεταπτυχιακό στοχεύει άλλων μεταξύ στην εμβάθυνση στα αντικείμενα «Λογιστική και Ελεγκτική» σε θεωρητικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των αυξημένων επαγγελματικών απαιτήσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις λογιστικές πρακτικές των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων που υποχρεωτικά εναρμονίζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις.
Η διάρκεια του προγράμματος που οδηγεί σε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΔΕ) είναι τρία εξάμηνα, εκ των οποίων το τελευταίο εξάμηνο διατίθεται για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας.

Ο κ. Ιατρίδης σημείωσε πως οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού μπορούν να εργαστούν μελλοντικά ως ορκωτοί λογιστές, ως προϊστάμενοι λογιστηρίου ή να ανοίξουν λογιστικά γραφεία. Υπάρχουν πολλές προοπτικές».
Το διδακτικό προσωπικό προέρχεται εκτός από το Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Θεσσαλίας, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ΕΑΠ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ έρχονται και ορκωτοί λογιστές που διεξάγουν σεμινάρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το