Αθλητισμός

Μεγάλη τιμή για τον κωπηλάτη του ΟΕΑ/ΝΑΒ Γιάννη Καλανδαρίδη

Μεγάλη τιμή για τον Γιάννη Καλανδαρίδη. Ο κωπηλάτης του ΟΕΑ/ΝΑΒ ανακηρύχθηκε «ανερχόμενο αστέρι» από την Παγκόσμια Ομοσπονδία δείγμα αναγνώρισης του τεράστιου ταλέντου του.

Την είδηση είχε αποκαλύψει στη συνέντευξή του στη «ΘτΔ» ο αρχιπροπονητής του ομίλου Σίμος Σάμιος και χθες επιβεβαιώθηκε με το αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κωπηλασίας. Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Το 2016 ο Γιάννης Καλανδαρίδης έγινε πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου στην κατηγορία νέων, όταν αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων και τις δύο φορές όντας πλήρωμα μ’ έναν ακόμη αθλητή. Μετά ο Καλανδαρίδης μετακινήθηκε στις κατηγορίες ανδρών και Κ23 στα 19 του χρόνια καταφέρνοντας να φτάσει στον μικρό τελικό των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 το 2017. Ο Καλανδαρίδης υποστηρίζει ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα για το οποίο αισθάνεται περισσότερο υπερήφανος. Η παγκόσμια κωπηλασία περιμένει να δει περισσότερα από τον Καλανδαρίδη τα επόμενα χρόνια».

Στη συνέχεια ακολουθεί μια συνέντευξη του Βολιώτη κωπηλάτη, ο οποίος μιλά για τα εξής θέματα:

Για το πως ανακάλυψε την κωπηλασία: «Την ανακάλυψη τυχαία, όταν έψαχνα για ένα άθλημα διαφορετικό από το ποδόσφαιρο. Απογοητεύτηκα από την ποδοσφαιρική ομάδα στην οποία ανήκα και όταν ανακάλυψη την κωπηλασία ενθουσιάστηκα».

Για το τι άθλημα θα έκανε αν δεν υπήρχε η κωπηλασία: «Αν δεν κωπηλατούσα, το άθλημά μου θα ήταν το ποδόσφαιρο ή η ποδηλασία. Και τα δύο προϋποθέτουν ταχύτητα και ένταση».

Για το τι τον κρατά στην κωπηλασία: «Αυτό που με κρατά είναι η αγάπη μου γι’ αυτό το άθλημα και η ευχαρίστηση όταν οι στόχοι μου πραγματοποιούνται».

Για το ποια θεωρεί τη μεγαλύτερή του επιτυχία μέχρι τώρα: «Είναι η δεύτερη θέση στον μικρό τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 πρόσφατα στο Πλόβντιβ».

Για το αν προτιμά να κωπηλατεί μόνος: «Μου αρέσει το μονό σκιφ επειδή είμαι απόλυτα υπεύθυνος για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου, άσχημα ή καλά. Το μονό σκιφ φαίνεται να είναι το πιο σκληρό αγώνισμα της κωπηλασίας».

Για τον στόχο που έχει θέσει: «Αυτό που θέλω είναι να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα».

Για το ρεκόρ του στην κωπηλασία κλειστού χώρου: «Ο καλύτερος χρόνος μου είναι 06.03».

Για το ποιος είναι ο πιο δύσκολος αγώνας μέχρι στιγμής: «Αυτός ήταν ο μικρός τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας Κ23 στο Πλόβντιβ, επειδή αισθανόμουν πολύ κουρασμένος και το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν πολύ υψηλό».

Για το ποιον θεωρεί πρότυπό του: «Ο αθλητικός μου ήρωας είναι ο Βάλεντ Σίνκοβιτς, επειδή έχουμε σχεδόν την ίδια σωματοδομή και κατάφερε να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κωπηλάτες του κόσμου».

Για το αν διαθέτει κάποιο κίνητρο: «Το κίνητρό μου είναι το πάθος μου για την κωπηλασία και η ισχυρή θέληση να φτάσω στον στόχο μου κάθε φορά».

Για την άποψή του σχετικά με την κωπηλασία: «Οι φίλοι μου που δεν προέρχονται από την κωπηλασία τη θεωρούν ένα αρκετά ενδιαφέρον άθλημα, με ειδικές απαιτήσεις και μακροχρόνια προπόνηση. Χρειάζεται αφοσίωση και προσήλωση, αλλά στην πραγματικότητα δεν κερδίζει την αναγνώριση που της αξίζει».

Για το πώς καταφέρνει να συνδυάζει την κωπηλασία με τις υπόλοιπες ασχολίες του: «Συνδυάζω τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο και τη στρατιωτική μου θητεία με μια σωστά σχεδιασμένη προπόνηση. Ειλικρινά δεν υπάρχουν άλλες δραστηριότητες που μπορώ να κάνω στην παρούσα φάση».

Για τον παράγοντα που του δίνει ώθηση: «Η οικογένειά μου είναι αυτή που μου δίνει τη μεγαλύτερη δύναμη».

Για ποια αδυναμία δεν θα ήθελε να έχει: «Αυτό που θα προτιμούσα να μην έχω είναι η έλλειψη αισιοδοξίας. Όχι πάντα, αλλά κάποιες φορές…»

Για το τι υπάρχει πάντα στο ψυγείο του: «Στο ψυγείο μου πάντα θα βρείτε …γάλα».

Για το ποιους τρεις θα ήθελε να δειπνήσει μαζί τους: «Αν μπορούσα να επιλέξω αυτοί θα ήταν πρώτον ο Ρομπ Γουάντελ, δεύτερον ο Βάλεντ Σίνκοβιτς και τρίτον ο Έρικ Μάρεϊ».

Για το ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του: «Αυτή τη στιγμή πιο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που στέκονται στο πλευρό μου. Τους αγαπώ πολύ, όσο κι εκείνοι εμένα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το