Τοπικά

Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία δύο σχολείων του Βόλου

Τους 50 άγγιξαν οι μαθητές από τα 3ο ΕΠΑΛ και 7ο ΓΕΛ Βόλου που ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στα δύο σχολεία με τη συνεργασία του συλλόγου πασχόντων από μεσογειακή αναιμία.
Ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από καθηγητές, γονείς και μαθητές, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν δεκάδες μονάδες αίματος σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς το καλοκαίρι είθισται λόγω των διακοπών, να ατονεί η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών.

Η διευθύντρια του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Αγάπη Κουτσοκώστα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δυναμική συμμετοχή που υπήρξε από τους μαθητές λέγοντας πως «πάνω από 45-50 άτομα, χώρια τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία. Η συμμετοχή τους μας εξέπληξε. Αίμα μπορούν να δώσουν οι μαθητές που συμπλήρωσαν τα 18 τους χρόνια, ενώ μπορούν να δώσουν με άδεια του γονέα και όσοι είναι 17 ετών».

Η πρόεδρος του συλλόγου πασχόντων από μεσογειακή αναιμία κ. Δέσποινα Λουκάκη τόνισε πως «η μεγάλη ευαισθητοποίηση των μαθητών είναι για εμάς η μεγαλύτερη ελπίδα για την τόνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Άλλωστε ανάγκη για αίμα δεν έχουν μόνο οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, αλλά και άλλοι πολλοί συμπολίτες που μπορεί να βρεθούν σε μια δύσκολη θέση».
Η υποδιευθύντρια του 7ου ΓΕΛ Βόλου κ. Βιβή Ποζιοπούλου τόνισε πως «με τη δράση τους τα δύο σχολεία θέλησαν να στείλουν προς τους μαθητές το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης. Και είναι πολύ σπουδαίο που οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στο όλο εγχείρημα».

Ο μαθητής του 7ου ΓΕΛ Βόλου Δημήτρης Μπιλιούρης δήλωσε πως «μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε την εθελοντική αιμοδοσία και να συμμετάσχουμε σε αυτή. Με φόντο την πολυετή δράση του σχολείου μας θεωρήσαμε ως αυτονόητη τη συμμετοχή μας στην αιμοδοσία, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και όλοι αποχώρησαν με τις πιο θετικές εντυπώσεις για τη διαδικασία της αιμοδοσίας».
Στο σχολείο υλοποιείται πρόγραμμα με τίτλο «Νοιάζομαι και δρω».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του 15μελούς του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου Νίκος Πλιάτσικας δήλωσε πως «ενεργοποιηθήκαμε για την εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ» που υλοποιείται στο σχολείο μας, γιατί θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να δωρίζουμε αίμα, το πολύτιμο αυτό αγαθό, που δεν αγοράζεται ούτε παρασκευάζεται».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας (8η Μαΐου), ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, το Σάββατο 18/5 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου. Επίσης, θα τελεστεί και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των πασχόντων που έχουν φύγει από τη ζωή.
Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το