Τοπικά

Μεγάλη συμμετοχή στη Συναυλία Αλληλεγγύης της No Burn – 1.000 ευρώ για λάδι για τους πυρόπληκτους των Ροβιών

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Σαββάτου από την Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στο ειδυλλιακό Θεατράκι του Αναύρου. Τα τέσσερα μουσικά σχήματα πρόσφεραν απλόχερα 5 ώρες εξαιρετικής μουσικής.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:
Το μήνυμα για τη συναυλία αλληλεγγύης είχε διαδοθεί στην πόλη μέσα σε μια μόνο βδομάδα και η ανταπόκριση των βολιωτών ήταν άμεση και συγκινητική. Η συμμετοχή δεν μπορεί να εκτιμηθεί αριθμητικά, μιας και ο κόσμος συνέχισε να συρρέει καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά η επιτυχία της βραδιάς αντικατοπτρίζεται στα περίπου 1.000 ευρώ που έμειναν καθαρά στο ταμείο μας για την αγορά ελαιόλαδου για τους πυρόπληκτους των Ροβιών.
Η παρουσία όμως του κόσμου σηματοδοτεί και κάτι πολύ πιο σημαντικό κι ελπιδοφόρο: Η συνειδητοποίηση ότι είναι ίδιες οι πολιτικές που καίνε τα δάση, τα σκουπίδια και τις ζωές μας, και η επίγνωση ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο, μαζικό και διαρκή αγώνα, με αλληλεγγύη και σεβασμό στο διαφορετικό, μπορούμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε πίσω τις ζωές και την ελευθερία μας, μετατρέπονται σε συλλογική συνείδηση μέρα με τη μέρα, πράξη με την πράξη.
Για αυτήν τη συνείδηση είναι που όλοι εμείς, που αντιστρατευόμαστε ενεργά την εκποίηση του περιβάλλοντος, της υγείας, της παιδείας, των εργασιακών δικαιωμάτων, των κοινωφελών αγαθών (νερό, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες), του πολιτισμού, και τελικά την εκποίηση της ίδιας μας της ζωής στο μεγάλο ανθρωποφαγικό κεφάλαιο, οφείλουμε να παραμένουμε ενεργοί, μαχητικοί, με διάθεση συνεργασίας και ανοιχτά μυαλά και χέρια. Εμείς, ως Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών, υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση.
Για λίγες ακόμα ημέρες θα δεχόμαστε συνεισφορές για την αγορά ελαιόλαδου (Αλέκος Χατζηχαραλάμπους, τηλ. 6978 443183), που θα μεταφέρουμε εμείς στις Ροβιές και θα διανεμηθεί κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με το Τοπικό Συμβούλιο του Χωριού. Θα ενημερώνουμε για την εξέλιξη της δράσης με φωτογραφίες και υλικό μέσα από τη σελίδα μας στο facebook και με ανακοινώσεις στον Τύπο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Με το δεξί οι Ν.Α. Νίκης κόντρα στον Μαγνησιακό

Με το «δεξί» ξεκίνησαν οι ΝΑ Νίκης που κέρδισαν με 0-1 τον Μαγνησιακό, χάρη σε…

18 Οκτωβρίου 2021

Σουηδική έρευνα: Υψηλή αποτελεσματικότητα με συνδυασμό εμβολίων

Ακόμη μια έρευνα, αυτή τη φορά σουηδική, καταδεικνύει ότι ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων κατά του…

18 Οκτωβρίου 2021

Νίκη της Σκοπέλου επί του Ελευθεριακού

Επιστροφή στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, με νίκη για τη Σκόπελο, η οποία κέρδισε με 1-2…

18 Οκτωβρίου 2021

Εκδηλώσεις του ΕΚΑΒ για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς», καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 και λαμβάνει…

18 Οκτωβρίου 2021

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Έκλεψαν την παράσταση Καράγγελου και Φραγκάκη

Η Ζωή Καράγγελου και η Έλενα Φραγκάκη έκλεψαν την παράσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης,…

18 Οκτωβρίου 2021

Από τον Βόλο στις ράγες ξανά η πρώην βασιλική αμαξοστοιχία

Επιστροφή στις... ράγες για την πρώην βασιλική αμαξοστοιχία του βασιλιά Γεώργιου Α’, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ…

18 Οκτωβρίου 2021