Τοπικά

Μεγάλη συμμετοχή στη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο, αλλά χωρίς συγκέντρωση

dhmos2

Και οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βόλου συμμετείχαν στην στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αντιδρώντας στην ψήφιση από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης και φορέων του Δημοσίου. Οι εργαζόμενοι άρχισαν να αποχωρούν γύρω στις 12 το μεσημέρι ενώ τελικά δεν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, ούτε γενική συνέλευση που είχε καλέσει η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ καθώς δεν υπήρχε συμμετοχή.

hmos3

Η επικεφαλής της παράταξης ΔΑΣ-ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη που ήταν παρούσα τόνισε για άλλη μια φορά ότι η διεκδίκηση των κεκτημένων των εργαζομένων, πρέπει να γίνει με όρους αγώνα. «Το να κάνουν οι δήμαρχοι που έχουν πάρει όλες τις αντεργατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις, «χορηγία» στον αγώνα των εργαζομένων, όπως τους έλεγε η ΠΟΕ-ΟΤΑ να κλείσουν τα Δημαρχεία, αντί να οργανώσει των αγώνα των εργαζομένων, δείχνει την πολιτική που ακολουθεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στο θέμα της δουλειάς, που είναι ταξικό». Επέκρινε επίσης την παράταξη του Ενιαίου Ψηφοδελτίου που ενώ χθες σε ανακοίνωσή της στήριζε τις κινητοποιήσεις και έλεγε να μην μπει χέρι στα αποθεματικά των δήμων, σήμερα δεν εμφανίστηκε στην κινητοποίηση.

dhmos1

Σημειώνεται οι ανοιχτές παρέμειναν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου όπως το Βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί και Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το