Τοπικά

Μεγάλη πίεση στο Nοσοκομείο Βόλου από την αύξηση των εισαγωγών

Αύξηση παρουσιάζουν την τελευταία εβδομάδα οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου δημιουργώντας ανησυχία για τις αντοχές του συστήματος Υγείας που παραμένει αθωράκιστο σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις γιατρών σχεδόν έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας.
Ενόψει της επανεμφάνισης ενός πιθανού τρίτου «κύματος», πραγματοποιείται καθημερινά σύσκεψη το πρωί στο Νοσοκομείο και αναζητούνται «μπαλώματα» όπως οι μετακινήσεις προσωπικού από ένα τμήμα στο άλλο, ενώ το Νοσοκομείο φροντίζει ταυτόχρονα να καλύπτονται και οι εμβολιαστικές γραμμές.
Δυο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν χθες το πρωί στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για δύο 80χρονες γυναίκες που δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ιό ανεβάζοντας στους 139 τους νεκρούς από κορωνοϊό, στο «Αχιλλοπούλειο», από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Από τις ιδιωτικές κλινικές και το Γηροκομείο Καναλίων έχουν πεθάνει από κορωνοϊό 8 ασθενείς.

Στη ΜΕΘ covid νοσηλεύονται δύο άτομα, μία γυναίκα 79 ετών και ένας άνδρας 81 ετών, ενώ αυξήθηκαν στους τέσσερις οι ασθενείς που νοσηλεύονται στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Πρόκειται για 3 άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 58 έως 96 ετών. Επίσης, στις δύο κλινικές covid του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 56 άτομα και 7 στον ξενώνα «Φιλύρα». Στο μεταξύ εξακολουθεί να νοσεί γιατρός του τεχνητού νεφρού, αλλά όλα τα τεστ στα οποία υποβάλλεται το σύνολο του προσωπικού και οι ασθενείς στη μονάδα είναι μέχρι σήμερα αρνητικά. Χθες ο ΕΟΔΥ «έδωσε» στη Μαγνησία 9 κρούσματα.
Τη Δευτέρα αρχίζουν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Βόλου με την είσοδο να ορίζεται απέναντι από τον ΟΣΕ. Μέχρι χθες στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου, της Αργαλαστής, της Σκιάθου και της Σκοπέλου είχαν γίνει περίπου 3.400 εμβολιασμοί.
Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν χθες 96 γρήγορα τεστ στα Κανάλια τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Ένας… γιατρός στο Νοσοκομείο του Βόλου
Με χθεσινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη κατανέμονται 29 νέες οργανικές θέσεις γιατρών και 88 νοσηλευτών για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ, από τις οποίες 5 θέσεις γιατρών και 32 θέσεις νοσηλευτών ορίζονται για τις ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Από την κατανομή το Νοσοκομείο ενισχύεται με έναν γιατρό χωρίς να έχει οριστεί εάν η ειδικότητα θα είναι Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας. Για το «Αχιλλοπούλειο» δεν προβλέπεται θέση νοσηλευτή-νοσηλεύτριας.

Νέο κρούσμα σε σχολείο
Νέο κρούσμα σε σχολείο αναφέρθηκε χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες το κρούσμα σημειώθηκε στο 8ο Δημοτικό Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το