Τοπικά

Μεγάλη μουσική διαμαρτυρία στους δρόμους της Λάρισας – «Θέλουμε πίσω τη ζωή μας…» (video)

Πλήθος μουσικών πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σήμερα στη Λάρισα.
Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από την πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο, όπου εκπρόσωποι μουσικών σωματείων εξέφρασαν τα αιτήματά τους:

-Να διασφαλιστεί η επιβίωση όλων των συναδέλφων. Κανένας με κομμένο ρεύμα, νερό κλπ Να δοθούν τα 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 ως σήμερα 5 ένσημα μουσικού. Εποχικό βοήθημα το Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019 και επιδότηση όλων των ανέργων. Ένταξη και των ελαστικά απασχολούμενων συναδέλφων σε Ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις στην επιδότηση των 534 ευρώ.
-Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
-Αποζημίωση όλων των εργαζομένων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης με τελικό προορισμό την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου αφισοκόλλησαν τα αιτήματά τους, ενώ συνομίλησαν και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Πανθεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών (Λάρισα), το Πανθεσσαλικό Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών «Ο Απόλλων» (Βόλος), το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το