Τοπικά

Μεγάλη κινητοποίηση από Β. Σποράδες μετά την πτώση του F-16

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης, κατέπεσε μονοθέσιο F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας σε θαλάσσια περιοχή στη νήσο Ψαθούρα, μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου.
Το σημείο της πτώσης, υπολογίζεται σε 12ν.μ. βόρεια της Ψαθούρας και 40 – 50 ν.μ. από το λιμάνι του Πατητηρίου της Αλοννήσου.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τετράδα των F16 Block 52+ είχε απογειωθεί από την 110 Πτέρυγα Μάχης. Σε αυτή πετούσε και ο διοικητής της 337 μοίρας «Φάντασμα». Λίγα ναυτικά μίλια από τη Χαλκιδική, σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράδα χωρίστηκε για να ξεκινήσει μια σειρά εναέριων ελιγμών. Ανάμεσα στις αερομαχίες και τις προσβολές κρούσης, ένα εκ των αεροσκαφών άρχισε να βουτά στο κενό και δευτερόλεπτα μετά οι συνάδελφοι του υποσμηναγού ανέφεραν την επείγουσα εγκατάλειψη.
Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους κατάφερε εγκαίρως να ενεργοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα, όπου βρίσκονταν για μιάμιση ώρα.
Πρόκειται για τον 29χρονο Παναγιώτη Αποστολάκη με καταγωγή από τα Τρίκαλα που διαμένει με την οικογένειά του στη Λάρισα.

Πλωτά από Β. Σποράδες
Άμεσα σήμανε συναγερμός σε όλα τα Κέντρα Επιχειρήσεων, Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού και ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Στις έρευνες συμμετείχαν τρία εναέρια μέσα, δύο από την Πολεμική Αεροπορία και ένα από το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και επτά πλωτά περιπολικά του λιμενικού από την Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Σκύρο και από το Άγιο Όρος, καθώς κι ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού από την Μύρινα Λήμνου.
Ο πιλότος, εντοπίστηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι από super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ δεν έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Θ», εκτός των πλωτών μέσων του λιμενικού, φέρεται να συμμετείχαν και σκάφη ιδιωτών από τις Σποράδες στις έρευνες.
Ο χειριστής παραλήφθηκε από το super puma και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας του πιλότου ανέφερε: «παραπέρα δεν γνωρίζω κι εγώ. Τώρα κατεβαίνω από Λάρισα – Αθήνα, να δω το παιδί μου. Σε μια επικοινωνία που είχα μαζί του μου είπε ότι είναι καλά, αλλά είχα κακό σήμα. Είμαι καθοδόν για Αθήνα, εύχομαι να πάνε όλα καλά. Δεν μπορώ να σας μιλήσω, είμαι σε όχι καλή ψυχολογική κατάσταση και κινούμαι προς Αθήνα».

Share
Ετικέτες: πτώση του F-16

Πρόσφατα άρθρα

Στα «δίχτυα» απατεώνων Βολιώτης που πουλούσε δίχτυα

Στα «δίχτυα» απατεώνων πιάστηκε 29χρονος από την περιοχή του Πηλίου, που επιτήδειοι του απέσπασαν 5.000…

21 Μαρτίου 2024

Οι Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους – Τι δείχνει παγκόσμια έρευνα

Ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δημιούργησε τον «Δείκτη Ισορροπίας Επαγγελματικής και Ζωής»,…

20 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο Μεταξά: Οργή για τη 43χρονη που παρίστανε την αποκλειστική και «ξάφριζε» ασθενείς

Οργή και αντιδράσεις προκαλεί η δράση μιας γυναίκας που παρίστανε την αποκλειστική νοσοκόμα στο αντικαρκινικό…

20 Μαρτίου 2024

«Τα αυγά του Γκοτζίλα»: Μυστηριώδεις οργανισμοί εντοπίστηκαν σε λίμνη

Το γύρο του διαδικτύου έκαναν οι φωτογραφίες με μυστηριώδεις μπάλες που βρέθηκαν σε λίμνη στην…

20 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης: Το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα κάνει απογευματινά χειρουργεία σε λίγο καιρό

«Καλλιεργείται στην κοινή γνώμη η εντύπωση γενικευμένων και φοβερών αντιδράσεων στο ΕΣΥ για τα απογευματινά…

20 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα μαστροπείας: Υπάρχει και άλλη μαστροπός – «Ακόμα και σήμερα η αδερφή μου κλείνει ραντεβού»

Παρά τις έξι συλλήψεις και τη δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση, το κύκλωμα μαστροπείας…

20 Μαρτίου 2024