Τοπικά

Μεγάλη κινητικότητα στα λογιστικά γραφεία της Μαγνησίας για το κοινωνικό μέρισμα

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται από προχθές στα λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία της Μαγνησίας, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή του κοινωνικού μερίσματος. Κατά δεκάδες μεταβαίνουν οι συμπολίτες που θεωρούν πως καλύπτουν τα κριτήρια που έθεσε το υπουργείο και έτσι δικαιούνται να λάβουν το μέρισμα το οποίο ανέρχεται στα 700 ευρώ και αποτελεί ποσό που θα δοθεί εφάπαξ.

«Εκτός από αυτούς που έρχονται στα λογιστικά γραφεία, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που μας τηλεφωνούν για να εξυπηρετηθούν» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Λογιστών-Οικονομολόγων κ. Αριστείδης Παπανδρέου μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» της ηλεκτρονικής έκδοσης www.e-thessalia.gr.
Ο ίδιος επισήμανε πως συνολικά 253.000 νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα. Άρα γνωρίζει, ποια είναι αυτά και γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να βάλει τους δικαιούχους να κάνουν αίτηση και να ταλαιπωρούνται. Για παράδειγμα πέρυσι δεν είχαν υποβληθεί αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα».
Μάλιστα συμπλήρωσε πως «εκτός από τους δικαιούχους, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, γιατί νομίζουν πως επειδή το έλαβαν πέρυσι, θα το πάρουν και φέτος. Όμως αυτό δεν ισχύει και γι’ αυτό η αίτησή τους απορρίπτεται».

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης λήγει στις 26 Δεκεμβρίου ημέρα που τα λογιστικά γραφεία είναι κλειστά και γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι θα υποβάλλουν μόνοι τους την αίτηση. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζουν και τους κωδικούς του taxis για να μπουν στην ψηφιακή πλατφόρμα.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως το 90% των δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα υποβάλλει την αίτηση μέσω του λογιστή κα μόνο του 10% μόνο του.
Για να υποβληθεί η αίτηση πρέπει ο ενδιαφερόμενος να μπει στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Παράλληλα σε εξέλιξη είναι αυτή την περίοδο και η υποβολή των αιτήσεων για την χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης, όπου επίσης τα ερωτήματα και τα τηλεφωνήματα στα λογιστικά γραφεία είναι συνεχή.

«Και τα δύο θέματα, το κοινωνικό μέρισμα και το πετρέλαιο θέρμανσης, απαιτούν συνεχή ενημέρωση από πλευράς του λογιστή. Ειδικά για το κοινωνικό μέρισμα προκύπτουν συνεχώς νέα ζητήματα και ξεχωριστές περιπτώσεις. Για παράδειγμα υπάρχουν οικογένειες με κάποιο μέλος να είναι άτομο με αναπηρία και το οποίο δεν λαμβάνει το επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, αλλά το βοήθημα προέρχεται από τη σύνταξη. Και αυτή η περίπτωση δεν εγκρίνεται από το υπουργείο για να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα. Και θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο, μήπως πρόκειται για κάποια αστοχία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το