Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια- Εκκενώθηκαν οικισμοί – Σε τρία μέτωπα η μάχη της Πυροσβεστικής

Διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει η φωτιά στην Εύβοια με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη να να την περιορίσουν, όμως η πυρκαγιά δημιούργησε δυο νέες εστίες κατά την διάρκεια της νύχτας.
Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει στον οικισμό Γαβαλά καθώς η φωτιά έχει φτάσει σε πολύ κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια έχει εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου.

Τα δύο νέα μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν λίγο πριν τις 12 το βράδυ στην περιοχή της Ευβοίας, παράλληλα με το αρχικό που βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Από τις 3 το μεσημέρι η φωτιά καίει ό,τι βρει μπροστά της, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Μακρυχώρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο χωριό απειλήθηκε από δύο σημεία και οι πυροσβέστες απομάκρυναν από το χωριό τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή από εδάφους και αέρος έδιναν μεγάλη μάχη για να περιορίσουν την καταστρεπτική πορεία της πυρκαγιάς.

Η αρχική φωτιά είχε αναπτύξει ένα μέτωπο 4 περίπου χιλιομέτρων και μάλιστα μέχρι πριν από λίγο επιχειρούσαν τα εναέρια μέσα για να περιορίσουν την καταστροφική της πορεία. Συγχρόνως 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα και 2 τμήματα πεζοπόρων από τη Λαμία, επιμένουν σε μία ξεχωριστή μάχη για να αποτρέψουν τις φλόγες να φτάσουν στο χωριό Θαρούνια.

Οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να περιορίσουν την ένταση της φωτιάς μέσα στη νύχτα, παρά το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται σε απόκρημνες περιοχές και η ένταση των ανέμων είναι μεγάλη.

 

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το