Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας: Εκκενώθηκαν χωριά – Κλειστές εθνικοί οδοί

Οι εικόνες της Αθήνας ήταν σε γυάλινα σλάιντ θετικά και έφτασαν στα χέρια του κ. Τσεµπελή µέσω των φίλων του στη Σκιάθο. «Με ενδιαφέρει πολύ η ιστορία και ακόµη περισσότερο η ιστορία της Αθήνας. Είχα το αρχείο στο σπίτι µου και σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να µένει αναξιοποίητο. Το δώρισα στο Μουσείο Μπενάκη γιατί έχει τις τεχνικές δυνατότητες να το προβάλλει. ∆εν ζήτησα κανένα οικονοµικό αντάλλαγµα, µόνο να µεταφερθεί η έκθεση, µετά την Αθήνα, στη Σκιάθο» αναφέρει.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται πλέον από 49 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν και πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού 5 αεροπλάνα, ανάμεσά τους και το ρωσικό Beriev-200 καθώς και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το patrastimes, η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος οι άνεμοι να την κατευθύνουν προς το χωριό. Όπως αναφέρει το thebest, η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση Άγιος Νικόλαος υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο. Επίσης, η αστυνομία κλείνει την παλαιά εθνική οδό και την Ολυμπία Οδό στο ύψος της Ζήριας.

Επίσης, από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρεπανο έως τα Σελιανιτικα.

Σε tweet της η πυροσβεστική αναφέρει: «#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις».

Να σημειωθεί ότι στην ίδια περίπου περιοχή είχε ξεσπάσει φωτιά ξανά πριν από μερικές ημέρες.

Σε ετοιμότητα νοσοκομεία
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας.
Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το