Αθλητισμός

Μεγάλη διάκριση της Καλτσογιάννη – Θα λάβει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Μεγάλη διάκριση για την χιονοδρόμο του ΕΟΣ Βόλου Μαρία-Νικολέτα Καλτσογιάννη. Η 16χρονη αθλήτρια θα είναι μέλος της Εθνικής μας ομάδας που θα λάβει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στην Λοζάνη της Ελβετίας. Η πρόκρισή της σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση αποτελεί το επιστέγασμα της μεγάλης της προσπάθειας και των σημαντικών επιδόσεών της σε διεθνείς αγώνες που έγιναν μέσα στη χρονιά σε Ιταλία, Αυστρία και Γαλλία.

Η Καλτσογιάννη, που προπονείται με τους Αλέξανδρο Τσακνάκη και Κώστα Παπακρίβο, θα επιδιώξει στη Λοζάνη να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας, όπως και οι υπόλοιποι εννέα Έλληνες αθλητές.
Σχετικό δελτίο Τύπου για την δεκαμελή ελληνική αποστολή εξέδωσε η ΕΟΧΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων). Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:

«Με τον αριθμό-ρεκόρ των 10 αθλητών από τέσσερα αθλήματα θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν στην Λοζάνη από τις 9 έως 22 Ιανουαρίου 2020. Μάλιστα ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί αφού η χώρα μας είναι δεύτερη επιλαχούσα στα αθλήματα δρόμων αντοχής και χιονοσανίδας, κάτι ο οποίο θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

Είναι πρώτη φορά που προκρίθηκε τόσο μεγάλος αθλητών σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες γεγονός που αποτελεί τεράστια επιτυχία για την ΕΟΧΑ και την ελληνική χιονοδρομία γενικότερα. Η σύνθεση της ομάδας έχει ως εξής:

Αλπικά: Μαρμαρέλης Χρήστος, Καλτσογιάννη Μαρία-Νικολέτα. Δίαθλο: Αντωνιάδης Άγγελος, Κώτσαλου Ιωάννα, Τίτα Νεφέλη, Χαραλαμπίδου Κωνσταντίνα. Δρόμοι αντοχής: Αναστασιάδης Γεώργιος, Γιαννακοβίτη Στυλιανή, Ιωάννου Ελένη. Ski cross: Αλμπανίδης Γεώργιος».
Ανακοίνωση έχει εκδώσει και ο ΕΟΣ Βόλου, που φυσικά αναφέρεται στην αθλήτριά του: «Τον Ιανουαρίου του 2020 διοργανώνονται στην Λοζάνη της Ελβετίας οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων. Νέοι από όλο τον κόσμο θα λάβουν μέρος σε όλα τα χειμερινά αθλήματα στην μεγαλύτερη για το 2020 διοργάνωση της ΔΟΕ.
Το Δ.Σ. του ΕΟΣ Βόλου συγχαίρει για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων την αθλήτριά μας Καλτσογιάννη Μαρία-Νικολέτα, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο αλπικό σκι. Μαριλίτα μας κάνεις περήφανους».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το