Πολιτισμός

Μεγάλη διάκριση για την Μικτή Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου Ο.Λ.Π (Οργανισμού Λιμένος Πειραιά), το τριήμερο 12,13 και 14 Απριλίου 2019. Η Μικτή Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου συμμετείχε στις 13 Απριλίου στην κατηγορία «Μικτή Χορωδία» Συλλόγων και Δήμων και διακρίθηκε με το Α΄ Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο. Σημειώνεται πως η Μικτή Χορωδία ήταν η μοναδική συμμετοχή από την περιοχή της Μαγνησίας.


Η Χ.Ο.Ν ξεκίνησε το 1984 τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς με σκοπό την προβολή και επιβράβευση των νέων καλλιτεχνών και ταλέντων της χώρας. Η διοργάνωση εξελίχτηκε σε πολύ σημαντικό μουσικό γεγονός και έγινε θεσμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Η διοργάνωση που συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό κατηγοριών, τόσο για όλα τα σόλο μουσικά όργανα χωρισμένα ανά κατηγορίες επιπέδου και ηλικιών, όσο και στα μουσικά σύνολα, ορχηστρών, φιλαρμονικών, χορωδιών αλλά και ποίησης-σύνθεσης, έδωσε και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να δοκιμαστούν και να διακριθούν.
Ιδρυτής και πρόεδρος της Χ.Ο.Ν, όλα αυτά τα χρόνια είναι ο ακούραστος Συνθέτης & Μαέστρος κ. Στέφανος Λέκκας. Στη φετινή διοργάνωση, συμμετείχαν στο σύνολο όλων των κατηγοριών και επιπέδων πάνω από 2.200 διαγωνιζόμενοι, και ξεπέρασαν αριθμητικά το αναμενόμενο ρεκόρ του διαγωνισμού κάθε άλλης χρονιάς.

Ο Διαγωνισμός στην κατηγορία «ΧΟΡΩΔΙΕΣ» ήταν αφιερωμένος στη μνήμη ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες μαέστρους, συνθέτες και δασκάλους, τον Αντρέα Καρμπόνε, ο οποίος υπήρξε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα και καθόρισε ουσιαστικά την πορεία της Χορωδιακής Τέχνης στη Ελλάδα. Μάλιστα ο ίδιος αγάπησε και έκανε διάσημη την πόλη του Βόλου, όταν κατά το παρελθόν , με τη παιδική χορωδία της μουσικής σχολής της αείμνηστης μουσικού Έλλης Αδάμ, απέσπασε βραβεία και διακρίσεις στο Αρέτσο της Ιταλίας. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του διαγωνισμού, κ. Λέκκας, ανέφερε ότι ο Α. Καρμπόνε υπήρξε από τους πρώτους που στήριξε το θεσμό του διαγωνισμού και ήταν παρών σε όλους τους διαγωνισμούς σε όλο το βίο του.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από 17 μέλη, όλοι τους διακεκριμένοι Μουσικοί, Μαέστροι, Διευθυντές Ωδείων και Συνθέτες από όλη την Ελλάδα.
Η δική μας χορωδία παρουσίασε το πρόγραμμά της με επιλεγμένα έργα Ελλήνων συνθετών με μεγάλη επιτυχία με την εξαιρετική καθοδήγηση της μαέστρου , Μαριάννας Σαμαρτζή και την καταπληκτική συνοδεία στο πιάνο, από την πιανίστα Φρόσω Γαρδικλή, και έλαβε το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού.
Στο σύνολό τους οι διαγωνιζόμενες χορωδίες ήταν 26 και η κάθε μία διεκδίκησε για την κατηγορία της και έναν τίτλο.
Στη φετινή διοργάνωση το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό κάτι που ικανοποίησε την κριτική επιτροπή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το