Ελλάδα

Μεγάλη άσκηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Ερμού, Ακρόπολη, μετρό, για αντιμετώπιση τζιχαντιστών

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα και λόγω της επιστροφής υπόπτων Σύρων και Ιρακινών στις εισόδους της χώρας μας επισπεύδουν το δεύτερο μέρος της μεγάλης αντιτρομοκρατικής άσκησης «Τυφώνας».

Η άσκηση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και για πρώτη φορά θα εξελιχθεί κάτω από πραγματικές «εικονικές» συνθήκες, στο κέντρο της Αθήνας, σε εμπορικούς δρόμους και αρχαιολογικούς χώρους. Η άσκηση αφορά την αντιμετώπιση τυχόν επίθεσης τζιχαντιστών με οχήματα, οπλισμό και βόμβες στην οδό Ερμού, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Πλάκα και την Ακρόπολη, σε σταθμούς μετρό και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η άσκηση, πέραν των άλλων στοχεύει να συμβάλλει και στην ενδυνάμωση της έγκαιρης συνεργασίας πολλών κρατικών φορέων μαζί κάτι που διαπιστώθηκε ήδη όταν προληπτικά ο επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων, σκέφτηκαν να θέσουν σε λειτουργία τα βυθιζόμενα κολωνάκια στους εμπορικούς πεζοδρόμους της πρωτεύουσας που είχαν τοποθετηθεί επί Αβραμόπουλου, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Αναζητώντας τα «κλειδιά» τους δεν βρέθηκαν ποτέ… Οι υπεύθυνοι επεξεργάζονται άλλες λύσεις «μπλοκαρίσματος» των εισόδων σε εμπορικούς δρόμους με μεγάλες τσιμεντένιες μπάλες ή άλλων τύπων εμπόδια.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το