Τοπικά

Μεγάλες ζημιές από εξωσχολικούς στο 8ο Γυμνάσιο-Λύκειο στο Βόλο -Σπάνε τα τζάμια με αεροβόλα

Συστηματικότερη φύλαξη ζητούν τα συστεγαζόμενα 8ο Γυμνάσιo και Γενικό Λύκειο Βόλου στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας, προκειμένου να σταματήσει η είσοδος εξωσχολικών στον αύλειο χώρο οι οποίοι προκαλούν ζημιές.
Άλλωστε δεν πέρασαν και πολλές μέρες από τότε που οι καθηγητές των δύο σχολείων εισερχόμενοι στον αύλειο χώρο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και το είδαν τζάμια σπασμένα και στα δύο διδακτήρια, ζημιές που προκλήθηκαν σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους από αεροβόλα. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν, αλλά ζήτημα της φύλαξης επανήλθε στην επικαιρότητα ακόμη πιο έντονο.
Στο σχολικό συγκρότημα υπάρχει σχολικός φύλακας που καλύπτει μόνο την πρωινή βάρδια. Το ζήτημα είναι, τι γίνεται το απόγευμα και το βράδυ, ειδικά για δύο διδακτήρια που βρίσκεται στην άκρη της πόλης, στην Νέα Δημητριάδα, όπου δίπλα υπάρχει ο λόφος της Γορίτσας.
Ο διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Βόλου κ. Ανδρέας Συκιώτης ανέφερε πως «είναι κύριο το αίτημά μας για μεγαλύτερη φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος, καθώς λόγω των εξωσχολικών που εισέρχονται στον αύλειο χώρο τις βραδινές ώρες, προκαλούνται διάφορες ζημιές. Ζούμε με την αγωνία τι θα βρούμε την επόμενη μέρα. Έχουμε περιπτώσεις που έσπασαν τζάμια και στα δύο διδακτήρια από αεροβόλα, κάδος και παγκάκι που κάηκαν, και άλλα παγκάκια που έχουν φθορές, αλλά και ζημιές στις δύο μπασκέτες του σχολείου. Αυτή τη στιγμή οι μπασκέτες είναι χωρίς στεφάνι και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ και το ταμπλό στη μία μπασκέτα έσπασε. Επίσης υπάρχουν ακαθαρσίες και απορρίμματα, όπως μπουκάλια από μπίρες. Γενικώς πρόκειται για μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί».
Εντός ημερών αναμένεται να μπουν στεφάνια στις μπασκέτες για να μπορούν να αθλούνται οι μαθητές την ώρα της γυμναστικής αλλά και στα διαλείμματα.
Και τα δύο σχολεία με κοινό τους έγγραφο ζήτησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία με τα περιπολικά, ώστε οι εξωσχολικοί να αποθαρρύνονται αν εισέρχονται στον αύλειο χώρο.
Η διευθύντρια του 8ου ΓΕΛ Βόλου κ. Αγγελική Γκούρου τόνισε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη με τους εξωσχολικούς και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Κάθε πρωί που έρχεται η καθαρίστρια, βρίσκει διάφορες ακαθαρσίες στον αύλειο χώρο. Είχαμε τοποθετήσει ένα γυάλινο ταμπλό για τις ανακοινώσεις και το έσπασαν και αυτό. Ο προηγούμενο διάστημα έγραφαν συνθήματα που ευτυχώς ενόψει του αγιασμού καθαρίστηκαν, ενώ μέχρι και με αεροβόλο έσπασαν τζάμια. Το καλύτερο θα ήταν να καλύπτονται οι απογευματινές και βραδινές βάρδιες από τους σχολικούς φύλακες, καθώς το πρωί βρισκόμαστε εμείς εδώ, αλλά αυτό είναι θέμα του Δήμου και του υπουργείου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το