Τοπικά

Μεγάλες διοργανώσεις στη Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας

Τουρνουά μπάσκετ στο Βελεστίνο, 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου, Πολιτιστική εκδήλωση στα Άνω Λεχώνια, Εκδήλωση –Συναυλία στην Κριθαριά και 5ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Νέας Αγχιάλου, είναι οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 6 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στη Μαγνησία, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018, o Σύλλογος των Εν Θεσσαλία Οξυωτών «Η ΟΞΥΑ» Ν. Αγχιάλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν to «5ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Νέας Αγχιάλου». Η εκδήλωση εκτός από πολιτιστικό γεγονός, αποτελεί σημαντικό γεγονός από τουριστική και οικονομική άποψη. Φέτος το Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Την ίδια ημέρα, ο Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την Πολιτιστική εκδήλωση «Συ που σέρνεις τον χορό», που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου των Άνω Λεχωνίων. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα είναι μία μουσικοχορευτική παράσταση όπου θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα από το εξωτερικό και την ελληνική περιφέρεια που έχει ως στόχο την παρουσίαση και προώθηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Από το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 έως την Τρίτη 10 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν το «4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου» που θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νησί από πολιτιστική και οικονομική άποψη διότι θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελληνική επικράτεια, θα το παρακολουθήσουν όχι μόνο οι κάτοικοι της Αλοννήσου αλλά και οι επισκέπτες του νησιού που την συγκεκριμένη περίοδο υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση τονώνοντας την τοπική αγορά. Υπολογίζεται ότι θα προσέλθουν πάνω από πεντακόσια άτομα.

Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός & Αλιευτικός Σύλλογος Κριθαριάς «ο Νέος Απόστολος» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την Εκδήλωση -Συναυλία με ποπ τραγουδιστή που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του οικισμού Κριθαριάς στις 7 Ιουλίου 2018. Η συναυλία θα αναφερθεί στα μουσικά δρώμενα των 10ετιών 70-80. Σκοπός είναι η διάσωση και η ανάδειξη της ιστορίας της Κριθαριάς μέσα από τα πολιτιστικά δρώμενα ενός παραδοσιακού οικισμού.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν Τουρνουά μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο από τις 9 έως 15 Ιουλίου 2018. Σκοπός του τουρνουά είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την ευγενή άμυλα, το αθλητικό πνεύμα και τα οφέλη της άθλησης.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουμε με Δήμους, Συλλόγους και φορείς του Νομού μας συνεχίζονται και το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες που έχουν κατακλύσει τα νησιά μας και τον ορεινό όγκο, να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι Σύλλογοι και στηρίζουμε εμείς ως Περιφέρεια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το