Τοπικά

«Μέγα-Φωτοβολταϊκό» πάρκο 830 MW σε Μαγνησία και Λάρισα

Σε μια επένδυση, η οποία χαρακτηρίζεται σε «Μέγα-Φωτοβολταϊκό 830 MW» και η οποία έλαβε το πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή, συμμετέχει η Μαγνησία. «Μαγνήτη» για στρατηγικές επενδύσεις και mega φωτοβολταϊκά φαίνεται πως έχει η Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς άλλο ένα μεγάλο έργο που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ πήρε το πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή.
Πρόκειται για το mega φωτβολταϊκό του Ομίλου Καράτζη, ο οποίος έχει μπει δυναμικά στον χώρο των επενδύσεων στην ενέργεια, που ανέρχεται στα 830 MW και το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται στα 421 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα η επενδυτική πρόταση του Ομίλου αφορά στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εγκατάσταση 37 φωτοβολταϊκών Σταθμών στη Λάρισα, τη Μαγνησία και το Κιλκίς καλύπτοντας μία συνολική έκταση 9.884.311 τετραγωνικών μέτρων. Μάλιστα η κατανομή των φωτοβολταϊκών σταθμών ανά συνολική εγκατεστημένη ισχύ υπολογίζεται ως εξής: Λάρισα: 300 MW, Μαγνησία: 130 MW, Κιλκίς: 400 MW

Η εν λόγω επένδυση σε έργα ΑΠΕ δεν αποτελεί την πρώτη, αλλά ούτε και την τελευταία που πήρε το πράσινο φως της Στρατηγικής Επένδυσης από τη Διυπουργική Επιτροπή με αποτέλεσμα να ενταχθεί στο ειδικό επιταχυμένο αδειοδοτικό πλαίσιο του Ν. 4608/2019.
Την ίδια στιγμή ο Όμιλος Καράτζη έχει κάνει αίτηση για την υπαγωγή ενός ακόμα mega-φωτοβολταϊκού στο ειδικό καθεστώς. Σημειώνεται πάντως, ότι όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να περάσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Enteprise Greece, όπου και θα αποφασιστεί το αν και το πότε θα περάσουν από τη Διυπουργική Επιτροπή.

*εικόνα αρχείου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το