Τοπικά

Μέχρι Τρίτη οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα

Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου θα παραμείνει ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.
Το επίδομα είναι της τάξης των 1.000 ευρώ και αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2017-18.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση ή να οριστικοποιήσουν την αίτηση που αποθήκευσαν προσωρινά, στην πλατφόρμα: https://stegastiko.minedu.gov.gr/.
Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος. Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον: Είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1991) ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).
Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.
Πριν προχωρήσει ο δικαιούχος σε δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα πρέπει πρώτα να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2017. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Αιτήσεις εγγραφής στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ Βόλου
Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων εγγραφής υποψήφιων μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019 στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Βόλου, για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν: Μαγειρικής Τέχνης, Τεχνίτης Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων, Τεχνίτης Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, Τεχνίτης αερίων καυσίμων (φυσικού αέριου), Τεχνίτης Υποστήριξης συστημάτων υπολογιστών.
Οι αιτήσεις των υποψήφιων μαθητών για όλες τις ειδικότητες, υποβάλλονται έως 31-8-2018 στη Γραμματεία της σχολής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Δικαίωμα εγγραφής στην Α τάξη έχουν οι νέοι & νέες οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης εκπαίδευσης – κατάρτισης και:
α) Κατέχουν ενδεικτικό Α’ Τάξης Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων η πτυχίου ΕΠΑΛ Η ΕΠΑ.Σ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.
β) Έχουν γεννηθεί τα έτη 1995 έως 2002.
Υπενθυμίζεται ότι η φοίτηση στις ΕΠΑΣ διαρκεί δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα).

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν αμειβόμενοι, την πρακτική τους άσκηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ΔΕΚΟ, Δήμους και στον δημόσιο τομέα ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στις ίδιες ειδικότητες με αποτέλεσμα ν’ αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Επιπλέον στους δικαιούχους παρέχεται επίδομα σίτισης – στέγασης.
Το σύστημα on the job-training που εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πράξη καθώς οι μαθητές σε σημαντικό ποσοστό μετά το τέλος των σπουδών τους συνεχίζουν να απασχολούνται στις θέσεις πρακτικής άσκησης.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στη Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στον Βόλο (Πεδίον Άρεως), Τηλ. 24210-63687-8.

Μετεκπαίδευση στον επισιτισμό
Το Σωματείο Επισιτισμού ανακοινώνει στα μέλη του ότι μετά από αλλεπάλληλες επίμονες προσπάθειες επιτεύχθηκε η επαναλειτουργία των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθούν τρία Τμήματα:
-Επισιτισμού που αφορά στις ειδικότητες: Εστίαρχου (Mαιτρε), Υπομαίτρ (Sous-Maitre), Αρχισερβιτόρου (Captain), Σερβιτόρου Τραπεζαρίας Σαλονιού ή Ορόφων (Θαλαμηπόλου), Σερβιτόρου – Σερβιτόρου Bar, Βοηθού σερβιτόρου, Ταμία – Ελεγκτή (Ταμπλίστα), Μπάρμαν και Βοηθού Μπάρμαν.
-Οροφοκομίας με τις ειδικότητες: Αρχιμάγειρα, Μάγειρα Α’ και Β’, Μπουφετζή, Μπουφετζή Α’, Ψήστη, Τηγανιέρη, Τεχνίτη Πιτσαρίας, Ντονερτζή.
-Μαγειρικής Τέχνης, που αφορά στις ειδικότητες: Προϊσταμένου/ης Υπνοδωματίων και κοινόχρηστων χώρων, Προϊσταμένου/ης Λινοθήκης και πλυντηρίου, Καμαριέρας, Οροφοκόμου (Βαλέ).
Ολόκληρη η προκήρυξη, με τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και με τις διευθύνσεις που πρέπει να υποβάλλονται βρίσκονται στα sites www.mintour.edu.gr και www.mintour.gov.gr.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το