Τοπικά

Μέχρι την Παρασκευή η στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

Συνεχίζονται μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου οι δίωρες στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων του Βόλου, ενώ την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. του συλλόγου για να αποφασίσει εάν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.
Οι στάσεις που πραγματοποιούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 11, έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερούν οι δίκες που επρόκειτο να αρχίσουν στις 9, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι που είναι γραμματείς δεν ξεφεύγουν από το ωράριο τους, που λήγει στις 3 το μεσημέρι.
Ειδικότερα όπως αποφασίστηκε από το Δ.Σ. οι δίωρες στάσεις θα συνεχιστούν μέχρι μεθαύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα θα επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους. Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για το θέμα του Ασφαλιστικού και στις 19 του μήνα θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν την οικονομική αναβάθμισή τους, κυρίως με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών.
Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, που μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα μέσω των προκηρύξεων 1Κ/2017, 2Κ/2017, 8Κ/2017. Στελέχωση της Διεύθυνσης Λειτουργίας Δικαστικών Υπηρεσιών. Αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων καθαριότητας. Την επέκταση της λειτουργίας της απομαγνητοφώνησης και στις συνεδριάσεις των Ποινικών Δικαστηρίων.
Τη μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση των υπηρεσιών (ηλεκτρονική δημοσίευση αποφάσεων, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ένταξη στην Ψηφιακή Πύλη Solon.gov.gr, χορήγηση καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, κ.λπ.
Τέλος τη διεξαγωγή επιδοτούμενων σεμιναρίων σχετικών με το αντικείμενο της εργασίας τους και τις νέες εφαρμογές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το