Ελλάδα

Μέχρι την Παρασκευή «κλειδώνει» η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ με Παπανδρέου και ΔΗΜΑΡ

fofi_gap708

Μέχρι την Παρασκευή θα έχει τελειώσει η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και την ΔΗΜΑΡ προκειμένου να έχουν κοινή εκλογική κάθοδο.

Μετά και την χθεσινή θετική αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν επαφές με τον ίδιο και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμμαχία των δύο κομμάτων.

Το Σαββατοκύριακο θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εγκρίνει τις συμμαχίες με ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ.

Στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Οπως δήλωσε η Φώφη Γεννηματά: «Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να καθυστερούν. Ούτως ή άλλως είναι πάρα πολύ σύντομος ο χρόνος μέχρι τις εκλογές» είπε (real fm). Ενώ επιβεβαίωσε και την πληροφορία ότι έχει «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος.

«Υπάρχει μια συζήτηση πολύ ειλικρινής, πολύ γόνιμη και περιμένω να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα μέσα στην εβδομάδα. Το Σάββατο εξάλλου έχουμε Κεντρική Επιτροπή και εκεί θα έχουν κλείσει όλες μας οι αποφάσεις για το πώς το ΠΑΣΟΚ πορεύεται σε αυτές τις εκλογές» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που θα προκληθούν εντός του ΠΑΣΟΚ – μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις Βενιζέλου – η κα Γεννηματά τόνισε: «Το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές. Υπάρχουν οι σχετικές συζητήσεις και αποφάσεις και υπάρχουν τα όργανα μπροστά που θα αποφασίσουν για τα πάντα. Εν πάση περιπτώσει νομίζω πως το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να ισχυροποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο αυτός ο τρίτος πόλος, γιατί είναι ανάγκη για τη χώρα. Είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα πολιτική».

Απέφυγε πάντως να απαντήσει αν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη διάσπαση του Γενάρη. «Θα μου επιτρέψετε να περιοριστώ σε αυτά που σας είπα, γιατί θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία και στη βάση αυτής της επικοινωνίας θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις» ήταν η απάντηση της κα Γεννηματά.

Πεταλωτής: Συνεργασία αλλά με αυτονομία

Στην ίδια γραμμή και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος δήλωσε (Φλας 96,0) ότι μέχρι την Παρασκευή η σύγκληση με το ΠΑΣΟΚ θα έχει επιτευχθεί. Τόνισε ωστόσο ότι κάθε κόμμα θα διατηρήσει την αυτοτέλειά του, μια προϋπόθεση που θέτει και η ΔΗΜΑΡ, όπως αποκάλυψε. Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχουν αντιδράσεις από τον κ. Βενιζέλο, απάντησε πως αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το ΚΙΔΗΣΟ θα κάνει το Σάββατο Συνδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσει την εκλογική του στρατηγική και φυσικά το θέμα της συμπόρευσης με άλλες δυνάμεις. Πάντως από το κόμμα του Γ. Παπανδρέου διαμηνύουν ότι τίποτα δεν έχει κλειδώσει οριστικά και πως είναι σε εξέλιξη οι σχετικές συζητήσεις.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το