Τοπικά

Μέχρι και 50% εκπτώσεις από σήμερα στην αγορά του Βόλου – Θα διαρκέσουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου

Μέχρι και 50% διαμορφώνονται τα ποσοστά των θερινών εκπτώσεων που από σήμερα ξεκινούν στην εμπορική αγορά του Βόλου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Οι εκπτώσεις αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τους καταναλωτές, προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορές αλλά και για τους εμπόρους είναι μια περίοδος, όπου έχουν εναποθέσει πολλές ελπίδες, ώστε να «ανασάνουν» και να πάρουν δυνάμεις για το δύσκολο Φθινόπωρο που έρχεται.

Βέβαια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος, «από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα καταστήματα, μετά την καραντίνα, οι έμποροι προχωρούν συνεχώς σε προσφορές και με πολύ καλά ποσοστά, προκειμένου να κάνουν ακόμη πιο ελκυστικές τις αγορές για τους καταναλωτές. Και είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι έμποροι, γιατί, μολονότι έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και έχει αυξηθεί το κόστος εισαγωγών για τα εμπορεύματά τους, εντούτοις οι ίδιοι δεν μετακύλησαν το νέο αυτό οικονομικό βάρος στον καταναλωτή και παράλληλα προχωρούν και σε προσφορές».

Αναφορικά με τα ποσοστά των εκπτώσεων επισήμανε πως αυτά θα κυμανθούν από 20% μέχρι και 50%. Βέβαια και όλο το προηγούμενο διάστημα με τις προσφορές, ίδια ήταν τα ποσοστά.
Ο κ. Οντόπουλος κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της κίνησης στην αγορά μέχρι στιγμής, ανέφερε πως «στους δύο πρώτους μήνες της επαναλειτουργίας της αγοράς μετά την καραντίνα, διαπιστώνουμε πως μέχρι τις αρχές του Ιουνίου υπήρξε μια κινητικότητα, αν και για το χώρο της ένδυσης τα πράγματα παρέμεναν δύσκολα. Ωστόσο μετά επιστρέψαμε στα επίπεδο προ πανδημίας. Βέβαια ο κόσμος κινείται στην αγορά, δεν φοβάται να κυκλοφορήσει, και αυτό είναι θετικό, ενώ και οι έμποροι τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Επίσης βλέπουμε και μια στροφή των καταναλωτών από τα πολυκαταστήματα προς τα μικρά καταστήματα και αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη. Ακόμη έχει παρατηρηθεί και μια στροφή των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο».

Ο πρόεδρος των εμπόρων υπογραμμίζει πως και το καλοκαίρι οι έμποροι θα μπορέσουν να αντέξουν τις δυσκολίες, ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει από το Φθινόπωρο και μετά που οι υποχρεώσεις θα αυξηθούν και υπάρχουν οι κίνδυνοι για νέο κύμα πανδημίας. Επίσης τότε θα φανούν και οι συνέπειες στις τοπικές οικονομίες από την υποχώρηση του τουρισμού.
Την Κυριακή 19 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με την σύσταση του Εμπορικού Συλλόγου αναμένεται να μην είναι ανοικτά, ενώ για φέτος λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί και η «Λευκή Νύχτα».
Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος αναμένει την έκδοση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την κυβέρνηση, ώστε να καθορίσει την ημερομηνία του Επιχειρηματικού Πανοράματος που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το