Τοπικά

Μέχρι 50 ευρώ θα ξοδέψουν οι νονοί για το βαφτιστήρι – Για λαμπάδες, παπούτσια, ρούχα και παιχνίδια

Την τιμητική τους έχουν αυτές τις ημέρες τα βαφτιστήρια που περιμένουν τον νονό και τη νονά για τη λαμπάδα και το δώρο τους, το οποίο συνήθως είναι είτε ένα παιδικό παιχνίδι είτε παπούτσια είτε κάποιο ρούχο. Η οικονομική κρίση έχει κάνει πιο «σφιγμένους» τους νονούς και τις νονάδες με τον μέσο όρο να ξοδεύει για το βαφτιστήρι έως 50 ευρώ.
Την τιμητική τους αυτές τις ημέρες έχουν τα καταστήματα με λαμπάδες, παιχνίδια, παπούτσια και ρούχα, τα οποία επισκέπτονται οι νονοί και οι νονάδες για να αγοράσουν δώρα για τα βαφτιστήρια τους.
Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει όμως και αυτούς, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο τα ποσά για αγορές να μειώνονται, ενώ ο μέσος όρος κυμαίνεται στα 50 ευρώ για το βαφτιστήρι.

Η κ. Βασιλική Ζαμπόγα, που διατηρεί κατάστημα στην οδό Γκλαβάνη («Αλέγρο»), τόνισε ότι υπάρχει ποικιλία από λαμπάδες και για όλα τα βαλάντια. «Οι τιμές στις λαμπάδες αρχίζουν από 1,5 ευρώ και φτάνουν έως τα 15 ευρώ» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο μέσος όρος χρημάτων που ξοδεύει ο νονός ή η νονά για τη λαμπάδα κυμαίνεται στα 10-12 ευρώ, όταν παλιότερα και συγκεκριμένα πριν δύο χρόνια το ποσό αυτό ήταν στα 20-25 ευρώ.
Η ίδια ανέφερε πως «έχει εκλείψει το φαινόμενο της λαμπάδας με παιδικό παιχνίδι και οι νονοί και οι νονάδες προτιμούν να αγοράσουν το παιχνίδι μόνο του, που θα το βρουν πιο φτηνά, και να το φέρουν στο μαγαζί για να το ντύσουμε στη λαμπάδα της αρεσκείας τους».

Από το κατάστημα «Το στέκι των χειροτεχνών» στην οδό Αλεξάνδρας τονίστηκε ότι οι τιμές στις βαφτιστικές λαμπάδες κυμαίνονται από 5 ευρώ και φτάνουν έως τα 20 €, ενώ υπάρχει ποικιλία για να ικανοποιηθεί ο πελάτης και σε ομορφιά, αλλά και οικονομικά.
«Ο μέσος όρος που ξοδεύει ένας νονός είναι στα 15 ευρώ για μία λαμπάδα για το βαφτιστήρι του, με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι και τον μέσο όρο να μην έχει μεταβληθεί από την περσινή χρονιά» τονίστηκε.
«Ο νονός ψάχνει για κάτι πιο φτηνό στη λαμπάδα και χωρίς παιδικό παιχνίδι. Προτιμά να αγοράσει μόνο το παιχνίδι που επιθυμεί το βαφτιστήρι του και να το φέρει να το ντύσουμε εμείς σε μία χειροποίητη λαμπάδα» προστέθηκε.

Από την πλευρά της η κ. Δάφνη Παπούλια, που διατηρεί κατάστημα στην οδό Αλεξάνδρας με παιδικά ρούχα («Ζαβολιές»), σημείωσε ότι ο μέσος όρος που ξοδεύει ένας νονός έχει μειωθεί 20%, ενώ πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία αγοράζει για το βαφτιστήρι του παιδικά ρούχα περίπου στα 30 ευρώ.
«Ο νονός και η νονά θέλουν να αγοράσουν ρούχα αξίας 50 ευρώ και να τα πληρώσουν 25 ευρώ. Συνήθως αυτό που επιλέγουν είναι ένα φορεματάκι για τη βαφτιστήρα και ένα παντελόνι με πουκάμισο για τον βαφτισιμιό» επισήμανε.
Όσον αφορά στην κίνηση η κ. Δάφνη Παπούλια ανέφερε ότι είναι χειρότερη από πέρσι και από άλλες χρονιές και σε αυτό έχει συντελέσει το Πάσχα που πέφτει αργά, ο άστατος καιρός που δεν έχει βοηθήσει, αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι.

Η κ. Βασιλική Μπαλασκόνη διατηρεί το κατάστημα με παιδικά παπούτσια «Πατούσα» στην Αντωνοπούλου με Αλεξάνδρας, η οποία σημείωσε ότι οι τιμές κυμαίνονται από 30 ευρώ και φτάνουν έως τα 70 ευρώ. «Υπάρχει ποικιλία σε παιδικά παπούτσια για τα βαφτιστήρια και για όλα τα βαλάντια. Σίγουρα υπάρχει μία τάση κάθε χρόνο ο νονός και η νονά να ξοδεύει λιγότερα για το βαφτιστήρι του» τόνισε για να προσθέσει: «Υπάρχει κόσμος που θα προτιμήσει το φτηνό ή την προσφορά, αλλά υπάρχει και κόσμος που θα πάρει και το ακριβό για το βαφτιστήρι του. Ανάλογα την οικονομική δυνατότητα του νονού ή της νονάς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το