Τοπικά

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει τα μέλη του και τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες ότι υλοποιείται σε δανειολήπτες το πρόγραμμα «Γέφυρα».
Το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.) Βόλου αποτελεί περιφερειακή υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για δημόσια υπηρεσία η οποία ενημερώνει δωρεάν δανειολήπτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνεργάτες τους (λογιστές, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους κ.α.). Αν και τα Κ.Ε.Υ.Δ. δεν υποβάλλουν αιτήσεις, δεν προβαίνουν σε ρυθμίσεις – κουρέματα, ωστόσο, ενημερώνουν για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις λύσεις που παρέχει, συμβουλεύουν και απαντούν σε απορίες ώστε οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να τηλεφωνήσουν στο 213.212.57.30 για να προγραμματίσουν ραντεβού. Στη συνέχεια ένας υπάλληλος του Κ.Ε.Υ.Δ. Βόλου θα τους καλέσει τηλεφωνικά για να τους ενημερώσει (προσωρινά, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό, τα ραντεβού εξυπηρετούνται τηλεφωνικά).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr καθώς και την ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra.
To πρόγραμμα λειτουργεί ψηφιακή πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο αφορά στην επιδότηση δανείων με υποθήκη στην Α’ κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, μέσω μιας απλής και εύκολης για τον χρήστη διαδικασίας, χωρίς να χρειάζεται η συνυποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 9 μήνες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το