Τοπικά

Με βαθμολογία 9,53 διάβασε τον όρκο στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

Με βαθμολογία 9,53 η Θεοδώρα Κοτρότσιου απέδειξε πως ο στόχος απαιτεί θυσίες και προσήλωση. Συνδύασε δουλειά, σπουδές και …πείσμα και χθες διάβασε τον όρκο στην αποφοίτηση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής έχοντας αποφοιτήσει ως η φοιτήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία.
Η Θεοδώρα κατάγεται από την Κοζάνη και μπήκε στη σχολή με κατατακτήριες εξετάσεις μετά το πρώτο πτυχίο της στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη.
«Ήθελα να εξελίξω την πρώτη μου ειδικότητα ως δασκάλα φυσικής αγωγής και να το συνδυάσω με την ειδική αγωγή για να μπορέσω να συνενώσω τα δύο πτυχία μου και να βοηθήσω τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Τα δύο πρώτα της σχολής συνδύασε τη φοίτηση με την εργασία καθώς απασχολούταν στη Θεσσαλονίκη. «Πηγαινοερχόμουν. Ολοκλήρωσα τη σχολή με πολύ κόπο, θυσίες και αρκετό διάβασμα. Αλλά αυτό που με έκανε να έχω τον υψηλότερο βαθμό ήταν το ενδιαφέρον μου για τα γνωστικά αντικείμενα που με ώθησαν να μελετήσω περισσότερο».
Το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών της σταμάτησε να εργάζεται για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της πρακτικής της, που έγινε σε κέντρο αποκατάστασης στον Βόλο.
«Το Πανεπιστήμιο στον Βόλο έχει υψηλό επίπεδο σπουδών από πλευράς διδασκόντων και από πλευράς φοιτητών» ανέφερε η Θεοδώρα, ενώ σημείωσε πως έκανε αρκετές παρέες με συμφοιτητές της.

Τόνισε ακόμη πως είναι πολύ σημαντικό για έναν δάσκαλο να έχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για ασχοληθεί με τα παιδιά στην ειδική αγωγή. «Πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση σε κάθε αναπηρία ενώ ένα μεταπτυχιακό δεν εξασφαλίζει την πλήρη γνώση για το πώς θα χειριστείς την κάθε αναπηρία, τους τρόπους που θα επιλέξεις για να βοηθήσεις τα παιδιά που σε έχουν πραγματικά ανάγκη. Το Τμήμα μας είναι το μόνο που παρέχει αυτό το επίπεδο σπουδών, ξεχωριστά για κάθε αναπηρία και με τόσο μεγάλη εξειδίκευση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το