Τοπικά

Με τρένα και λεωφορεία καθημερινά από τη Λάρισα στον Βόλο για να σπουδάσει στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής

Η Ευθαλία Κατσάνου από τη Λάρισα πηγαινοερχόταν στον Βόλο με τρένα και λεωφορεία για τέσσερα χρόνια προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Είναι εθελόντρια σε πολλούς συλλόγους στη Λάρισα και όπως η ίδια ανέφερε δεν μετάνιωσε ποτέ για τη σχολή που επέλεξε.
«Η σχολή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Είμαι φτιαγμένη για αυτό. Το αγαπώ και το συνειδητοποίησα μέσα από την πρακτική εξάσκηση που κάναμε. Όταν δήλωσα αυτό το τμήμα δεν το περίμενα ότι θα ήταν τόσο καλό» ανέφερε. Η Ευθαλία ολοκλήρωσε την πρακτική της στο 2ο Ειδικό Σχολείο Βόλου.

Υπογράμμισε ότι ένας εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής πρέπει να διαθέτει πολύ υπομονή και αγάπη για όλα τα παιδιά. «Αν δεν απογοητεύεσαι και μάθεις αυτό το συναίσθημα να γίνεται κίνητρο τότε όλα πηγαίνουν καλά» δήλωσε ενώ σημείωσε πως τα παιδιά στην ειδική αγωγή δένονται περισσότερο με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί με τα παιδιά.
Η Ευθαλία θα γυρίσει στη Λάρισα και θα αναζητήσει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι το μεταπτυχιακό στο τμήμα που αποφοίτησε, καθώς όπως ανέφερε, είναι πολύ καλοί οι διδάσκοντες.

Αποφοίτησε με καλή βαθμολογία συγκεντρώνοντας 8,4/10. «Μου άρεσαν πάντα τα βιβλία και το διάβασμα, οπότε οι σπουδές δεν ήταν για μένα κόπος, αλλά κάτι που έκανε με ευκολία. Παρακολουθούσα τα μαθήματα γιατί ήταν καλοί οι καθηγητές και η άμεση σχέση μαζί τους σε έκανε καλύτερο φοιτητή, ενώ παράλληλα σε βοηθούσε περισσότερο στα μαθήματα».
Η Ευανθία διάβαζε όλη τη διάρκεια του έτους και όπως ανέφερε η ίδια έχει να θυμάται πολλά από τη φοιτητική ζωή της ενώ θα της μείνει και η «καλή κούραση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το