Τοπικά

Με τρεις τρόπους θα μάθουν τις βαθμολογίες τους σήμερα οι 1.735 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων

Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμοί των υποψήφιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας και πανελλαδικά στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Το επόμενο βήμα θα είναι να μάθουν οι υποψήφιοι την ελάχιστη βάση εισαγωγής για το κάθε τμήμα αλλά και η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής θα γίνει στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, οπότε θα μάθουν και σε ποια σχολή εισάγονται.
Λήγει σε ένα σημαντικό βαθμό σήμερα η αγωνία των υποψήφιων των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίοι θα μάθουν τους βαθμούς τους. Η εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας αναφέρει ότι οι βαθμοί θα ανακοινωθούν μετά τη μία το μεσημέρι, ωστόσο είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ότι συνήθως αναρτώνται στα λύκεια λίγο μετά τις 11 το πρωί.
Φέτος οι υποψήφιοι θα έχουν τρεις τρόπους για να μάθουν τους βαθμούς τους. Ο πρώτος, ο παραδοσιακός, με την ανάρτηση των βαθμολογιών στα Λύκεια και, αφού πρώτα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων στις καταστάσεις.
Ο δεύτερος είναι ο ψηφιακός, καθώς οι υποψήφιοι μπορούν με τον κωδικό τους να μπουν στη πλατφόρμα του υπουργείου και μάθουν τις επιδόσεις τους. Αυτό το σύστημα ισχύει εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια.
Ο τρίτος τρόπος που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος, είναι να σταλεί μήνυμα με τους βαθμούς στο κινητό του κάθε υποψήφιου.

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας, επτά στους δέκα μαθητές, δηλαδή 72.000 άτομα στις περίπου 100.000 που συμμετείχαν στις εξετάσεις, καταχώρισαν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου.
Στη Μαγνησία οι υποψήφιοι που συμμετείχαν τελικά στις πανελλαδικές εξετάσεις άγγιξαν τους 1.735 εκ των οποίων οι 1.349 ήταν από τα ΓΕΛ και οι 386 από τα ΕΠΑΛ. Αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 1.900 υποψήφιοι.
Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας σήμερα νωρίς το πρωί θα ειδοποιήσει τους διευθυντές Λυκείων να μεταβούν στο κτίριο Μουρτζούκου και να παραλάβουν τους βαθμούς. Στη συνέχεια στο σχολείο θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων με τις κατατάσσεις και τους βαθμούς, και μετά θα αναρτηθούν στους πίνακες των εξωτερικών τοίχων οι βαθμολογίες, όχι με τα ονόματα, αλλά με τους κωδικούς των υποψήφιων.
«Ευχόμαστε σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία» τόνισε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Βούλα Λοντρίδου προσθέτοντας πως «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τους υποψήφιους που αγωνίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα».
Συμπλήρωσε δε πως τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότεροι έρχονται στο σχολείο για να μάθουν τους βαθμούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το