Τοπικά

Με τρεις τρόπους η ενημέρωση των υποψηφίων για τους βαθμούς στις Πανελλαδικές την Παρασκευή 

Μέχρι και σήμερα μπορούν οι υποψήφιοι να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στην ιστοσελίδα smsresults.minedu.gov.gr, προκειμένου να λάβουν τις βαθμολογίες τους μέσω sms.
Υπενθυμίζεται πως οι βαθμοί των πανελλαδικών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 9 Ιουλίου.
Πρόκειται για ακόμη μια δυνατότητα που προσφέρει το υπουργείο Παιδείας στους υποψήφιους για να ενημερωθούν για τις επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς οι βαθμοί με τους κωδικούς των υποψηφίων θα αναρτηθούν στα Λύκεια, ενώ οι υποψήφιοι θα μπορούν και μέσα από πλατφόρμα του υπουργείου να ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους. Συνεπώς υπάρχουν τρεις τρόποι ενημέρωσης των βαθμών.

Βέβαια το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεχόταν τηλεφωνήματα από γονείς που ρωτούσαν να μάθουν, αν καταργήθηκε ο παλιότερος τρόπος που σχετιζόταν με την πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Η απάντηση που λάμβαναν ήταν πως υπάρχουν πλέον τρεις τρόποι ενημέρωσης των υποψηφίων.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε πως «τηλεφωνούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας γονείς και ζητούν να υπάρξει μια παράταση στη δυνατότητα εγγραφής στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για να λάβουν οι υποψήφιοι τους βαθμούς με μήνυμα στο κινητό».

Από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανακοινώθηκε πως στο πλαίσιο υλοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού πτυχών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το υπουργείο Παιδείας προσφέρει στους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων μία καινοτομία. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν να λάβουν ενημέρωση για τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στα μαθήματα που εξετάστηκαν με sms. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο μέσω της ιστοσελίδας smsresults.minedu.gov.gr η οποία δεν εμφανίζει ιδιαίτερες δυσκολίες διαχείρισης. Τονίζεται ότι η τελευταία ημέρα που θα παραμείνει διαθέσιμη η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα είναι η Τρίτη 6 Ιουλίου. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας, διευκρινίζει ότι η ανακοίνωση με sms αποτελεί επιπλέον τρόπο ενημέρωσης, συμπληρωματικά με την ψηφιακή πληροφόρηση μέσα από τη γνωστή ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr, αλλά και την ανάρτηση των αποτελεσμάτων με βάση τον οκταψήφιο κωδικό στις σχολικές μονάδες αποφοίτησης».
Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο όλο και λιγότεροι υποψήφιοι να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα του Νομού για μάθουν τους βαθμούς, καθώς έμπαιναν στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας και είχαν από εκεί την πηγή πληροφόρησης. Τώρα με την αποστολή του sms τα πράγματα απλοποιούνται ακόμη περισσότερο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το