Τοπικά

Με τους μισούς επιβάτες επί των αριθμημένων θέσεων θα μετακινούνται τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ 

Με το 50% των επιβατών επί των αριθμημένων θέσεων θα μπορούν να μετακινούνται τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας μέχρι και το τέλος Μαΐου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και της καλύτερης τήρησης των κανόνων υγιεινής.
Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, όπως και ευρύτερα ο κλάδος των συγκοινωνιών και των μεταφορών, έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

«Η πτώση της επιβατικής κίνησης από τότε που ξεκίνησαν τα μέτρα περιορισμού για την πανδημία, ξεπερνά το 95%» τόνισε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης και πρόσθεσε πως «από τα 140-150 δρομολόγια που εκτελούνταν καθημερινά μέχρι την περίοδο πριν το κορωνοϊό, τώρα πραγματοποιούνται μόνο τα δέκα, από ένα δρομολόγιο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από δύο για Λάρισα, Πήλιο, Αλμυρό και Βελεστίνο. Και κάνουμε αυτά τα δρομολόγια για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο για επαγγελματικούς, ιατρικούς και άλλους λόγους. Για παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται από τον Αλμυρό, γιατί στον Βόλο είναι η εργασία τους ή κάποιος άλλος θέλει να πάει στην Αθήνα σε ένα γιατρό. Επίσης είχαμε φοιτητές που έρχονται από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Έτσι από 82 λεωφορεία που κινούνται καθημερινά, τώρα εκτελούν δρομολόγια μόνο τα έξι».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «εκτός από τη μεγάλη πτώση της επιβατικής κίνησης, υπάρχει και το πρόβλημα της έκθεσης του προσωπικού μας στον κίνδυνο της διασποράς της πανδημίας. Στα λιγοστά δρομολόγια που γίνονται, οι επιβάτες ανέρχονται κατά μέσο όρο στα δέκα άτομα για το κάθε δρομολόγιο».

Βέβαια ο ίδιος συμπλήρωσε πως «από την αρχή της πανδημίας έχουμε λάβει τα μέτρα υγιεινής. Συνεργείο απολυμαίνει το λεωφορείο πριν και μετά το δρομολόγιο και υπάρχουν τα απαιτούμενα αντισηπτικά».
Μάλιστα επισήμανε πως «μέχρι και το τέλος Μαΐου μετά από απόφαση της κυβέρνησης σε κάθε δρομολόγιο μπορεί να ταξιδεύει το 50% των επιβατών επί των αριθμημένων θέσεων. Δηλαδή, αν σε κάθε λεωφορείο οι θέσεις των επιβατών είναι κατά μέσο όρο 50, τότε μπορούν να ταξιδέψουν μόνο μέχρι 25 άτομα, ώστε να διασφαλίζεται και η απαιτούμενη απόσταση».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα των μεταφορών, απάντησε πως «περιμένουμε την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις του πληθυσμού. Όλα θα εξαρτηθούν από εκεί. Ασφαλώς και δεν θα επανέλθουμε στην κατάσταση προ πανδημίας, αμέσως μόλις αρθούν τα μέτρα. Θα απαιτηθεί χρόνος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το