Τοπικά

Με τους αλλοδαπούς που ζουν στη Σκόπελο συναντήθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης συναντήθηκε στον χώρο του Ξενία με τους αλλοδαπούς πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στην Σκόπελο, με σκοπό την γνωριμία, την ενημέρωση και την εποικοδομητική συνεργασία τους. Αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, μοιράστηκε ένα έντυπο προς συμπλήρωση των στοιχείων τους, ώστε να μπορέσει ο Δήμος θα έρθει σε επαφή μαζί τους στέλνοντας τους αρχικά κάποιο email.

Υπεύθυνες για την επικοινωνία και την οργάνωση τους, ορίστηκαν οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μαρία Σάββα και κ. Ιωάννα Ευσταθίου, οι οποίες θα αναλάβουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, θέλοντας να μάθουν τις ιδέες, τις προτάσεις, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στην καθημερινότητα τους. Την ομάδα που θα δημιουργηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου θα πλαισιώνουν επίσης οι κυρίες Ιωάννα Ροποτού και Τζένη Βαζαίου.

Υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την δημιουργία application του Δήμου, για την επικοινωνία όλων των πολιτών του νησιού μας, ώστε εκεί να συγκεντρώνονται όλες οι προτάσεις και οι ιδέες που θα προτείνονται προς υλοποίηση, θα γίνεται ενημέρωση για τα έργα και θα ανακοινώνονται οι προγραμματισθέντες δράσεις. Επίσης θα υπάρχει ένα πλάνο με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων από κάποιους χορηγούς, που θα συμβάλουν στην κάλυψη σημαντικών αναγκών του νησιού.

Ανακοινώθηκε ότι στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι η δημιουργία Νομικών Προσώπων που θα έχουν ως σκοπό την κάλυψη δυο μεγάλων τομέων. Ο ρόλος τους θα είναι:
1. Κοινωνικός (Κοινωνική Πολιτική, θέματα που αφορούν ΑΜΕΑ, επιδόματα κλπ)
2. Πολιτισμός – Αθλητισμός – Περιβάλλον

Θα δημιουργηθούν Επιτροπές, μέσα σε αυτές θα συμμετέχουν και οι αλλοδαποί πολίτες και θα διοργανώνονται Εκδρομές Εργασίας, στις οποίες οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν με έξοδα του Δήμου σε κάποιες ακρογιαλιές και στο τέλος μιας ευχάριστης, δημιουργικής και ψυχαγωγικής εκδρομής, θα αναλαμβάνουν να τις καθαρίζουν.

Επίσης χρήσιμο θα ήταν οι αλλοδαποί κάτοικοι της Σκοπέλου, να δηλώσουν τα επαγγέλματα τους ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν πάνω σε πράγματα που αφορούν το αντικείμενο τους και κατέχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες.

“Το σίγουρο είναι πως θα υπάρχει αρμονική συνεργασία και συνεχής στήριξη του Δήμου σε όλες τις προσπάθειες και δράσεις τους” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Περίσσης.
Ζητήθηκε από την κ. Jill Somer να αποφασίσει πότε επιθυμεί να πραγματοποιηθεί μια επίσκεψη στο χώρο της (Skopart), για την ενημέρωση και την συνεργασία του Δήμου στις δράσεις που διοργανώνονται.
Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει συνεργασία και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, με σκοπό την προώθηση κοινών στόχων και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν οι αλλοδαποί πολίτες της Σκοπέλου, οι οποίοι ανέφεραν κάποια προβλήματα στα οποία πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση, όπως είναι η σύνδεση των τριών νησιών και η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Σκιάθου, η ενημέρωση των παιδιών και των νέων για την ανακύκλωση ώστε να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση κλπ.
Τέλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης ανακοίνωσε ότι θα καθιερωθεί μια ευχαριστήρια μέρα για όλους τους αλλοδαπούς που κατοικούν στο νησί μας. Θα διοργανώνεται κάθε χρόνο μια εκδήλωση με σκοπό την επιβράβευση όλων όσων προσφέρουν κοινωνικό έργο με ομιλίες, δώρα και βραβεία.

“Αυτό θα αποτελέσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής για την ανιδιοτελής προσφορά τους, η οποία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση όλων των κατοίκων της Σκοπέλου” επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Ο μητροπολίτης ζήτησε να αλλάξει ο «θρόνος» του στους επισήμους της παρέλασης με μία πλαστική καρέκλα

Ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εδώ και μερικούς μήνες και σήμερα έδωσε…

25 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Παρέλασε με άγημα στη Θήβα – Δείτε φωτογραφίες

Στον κεντρικό δρόμο της Θήβας παρέλασε σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…

25 Μαρτίου 2024

Με μεγαλοπρέπεια και Εθνική υπερηφάνεια η παρέλαση στην Άνω Γατζέα

Με μεγαλοπρέπεια και Εθνική υπερηφάνεια ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Ευαγγελισμού και…

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου: Οκτώ προσαγωγές στην παρέλαση – Μπήκαν με Παλαιστινιακές σημαίες μπροστά στα άρματα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με τη μεγάλη στρατιωτική…

25 Μαρτίου 2024

Η οικογένεια Πλακιά άφησε 57 τριαντάφυλλα στην εξέδρα των επισήμων στα Τρίκαλα

Η οικογένεια Πλακιά από την Καλαμπάκα, των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους που σκοτώθηκαν…

25 Μαρτίου 2024

Σοφία Βογιατζάκη: Έχω φύγει από δουλειά επειδή δεν άνοιγαν το air condition

Η Σοφία Βογιατζάκη μίλησε για το πρόβλημα που της δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες, αποκαλύπτοντας ότι…

25 Μαρτίου 2024