Τοπικά

Με τον Πρωθυπουργό στη Μυτιλήνη η Ζέττα Μακρή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Λέσβο, λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, για να παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Σχέδιο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή συνόδευσε τον κ. Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη και μίλησε για τα θέματα αρμοδιότητάς της που εντάσσονται στο χρηματοδοτικό πλάνο του 1,9 δισ. € για 340+ έργα & άλλες παρεμβάσεις για το Βόρειο Αιγαίο του 2030.

Η κα Μακρή αναφέρθηκε στα έργα που εντάσσονται στο δεύτερο θεματικό άξονα του Αναπτυξιακού Προγράμματος “Δίπλα σε κάθε Πολίτη & Ποιότητα Ζωής” και αφορούν την κατασκευή και την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών και πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, την προμήθεια υλικοτεχνικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ακαδημαϊκές μονάδες του
Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους διορισμούς των εκπαιδευτικών σε γενική εκπαίδευση και ειδική αγωγή, τις νέες σχολικές μονάδες με Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, Εσπερινό ΕΠΑΛ και Πειραματικό ΙΕΚ στη Μυτιλήνη.

Η περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Λέσβο ξεκίνησε από την επίσκεψή του στο χώρο του πρώην Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου σχεδιάζεται η αξιοποίηση του χώρου με την κατασκευή σχολικών και πανεπιστημιακών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Παρούσα στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας η Υφυπουργός Παιδείας μοιράστηκε την ικανοποίηση του κ. Μητσοτάκη για την αγορά της έκτασης από το Δήμο Μυτιλήνης με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό.

Πριν την εκδήλωση παρουσίασης του Αναπτυξιακού Προγράμματος στους φορείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία της Υφυπουργού Παιδείας και του κυβερνητικού κλιμακίου, περπάτησε στην κεντρική αγορά, συζήτησε με πολίτες και εισέπραξε την απόλυτη στήριξη προς το πρόσωπό του και το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Εστιασμένος στην προτεραιότητά του να εξασφαλίσει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της Κυριακής 21 Μαΐου ως την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μην αφήσουν τις ψήφους τους να πάνε χαμένες απευθυνόμενος, ιδιαιτέρως, προς τις νέες, τους νέους και όσους ψηφίζουν για πρώτη φορά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το